MENU

Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin Proje Sayısının Artırılmasına Yönelik Bilgilendirme Yapıldı
19 Aralık 2022, Pazartesi - 12:02
Güncelleme: 19 Aralık 2022, Pazartesi - 12:02
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafından Uygulama ve Araştırma Merkezleri çalışanlarını bilgilendirmek üzere ‘1915 Araştırma ve Uygulama Merkezleri Araştırmalarını Destekleme Program Projeleri’ adlı tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Uygulama ve Araştırma Merkezleri Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısı; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, BAPKOB Müdürü Prof. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Merkezler Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz ile akademisyenler katıldı.

1915 A/B/C Kodlu destekleme programı hakkında bilgi verilen toplantıda değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, 3 merkezin projesinin desteklenmeye değer bulunduğunu belirterek diğer merkezlerden de Üniversitenin gelişimine katkı sağlayacak projeler beklediklerini ifade etti. 

Konuşmasında Prof. Dr. Alışır, kaynakların etkin kullanımını sağlamak için Üniversitenin araştırma faaliyetlerinin nitelik ve niceliğini artırmak, bilimsel araştırma, geliştirme, uygulama, alt yapı ve dış kaynaklı projelere ilişkin faaliyetleri tek bir birim altında yürüttüklerine dikkat çekti.

Hedeflerinin öğretim elemanlarının bilimsel araştırmaları için ihtiyaç duydukları desteği vererek Üniversitemizin Ar-Ge kalitesini yükseltmek olduğunu belirten Alışır, akademisyenlere bilime ulusal ve uluslararası ölçülerde katkı yapan projeler üretme çağrısında bulundu.

Komisyonlar, kalite çalışmaları, başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgi ve proje başvuruları için: https://bap.omu.edu.tr/

X
Secure Login

This login is SSL protected