MENU

Tıp Fakültesi Akademisyeni Doç. Dr. İlker İlhanlı’ya Çifte Bildiri Ödülü
15 Aralık 2022, Perşembe - 16:03
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Karadeniz bölgesinde Fizik Tedavi, Romatoloji ve Algoloji alanlarında bilimsel ve sosyal bir platform oluşturmak üzere kurulan Karadeniz Romatoloji ve Ağrı Topluluğu Derneğinin (KARAT) ilk büyük bilimsel toplantısına Samsun ev sahipliği yaptı.

Anemon Samsun Otel’de “Ramotoloji ve Ağrı, İlkadım Sempozyumu” adı altında organize edilen etkinlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İlker İlhanlı, yaptığı 2 farklı sunumla ‘En İyi Sözel Bildiri Birincilik Ödülü’ ve ‘En İyi Sözel Bildiri Üçüncülük Ödülü’nü kazandı.

OMÜ’lü akademisyen Doç. Dr. İlhanlı, ‘En İyi Sözel Bildiri Birincilik Ödülü’nü “Lateral Epikondiliti Olan Hastalarda Lazer, PRP, Splintleme ve ESWT Tedavilerinin Etkinliğinin Kortikosteroid Enjeksiyonu ile Karşılaştırılması” başlıklı çalışmasıyla alırken, “Manchester – Oxford Ayak Anketi’nin Türkçe Versiyonu: Romatoid Artritli Hastalarda Gerçekten İşe Yarıyor mu?” başlıklı çalışması ise ‘En İyi Sözel Bildiri Üçüncülük Ödülü’ne değer görüldü.

27 – 30 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen “Ramotoloji ve Ağrı, İlkadım Sempozyumu”na Fizik Tedavi, Romatoloji ve Algoloji alanlarında deneyimli pek çok akademisyen katıldı. Farklı oturumlarda işlenen; “sık görülen romatizmal hastalıkların tanı, takip ve tedavilerine vakalar eşliğinde güncel bakış”, “osteoporoz ve osteoartritte tedavi yaklaşımları”, “akut ve kronik ağrıda medikal ve girişimsel yaklaşımlar” sempozyumun başlıca konuları oldu.

Sempozyumda ayrıca, yoğun talep üzerine tüm gün süren “Temel Ultrason Kursu” Türkiye’nin bu alanda yetkin eğitimcileri tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi ve yanı sıra, zengin sosyal programlar, sürpriz konuklar ve yarışmalar da yer aldı.

KARAT’a dair

KARAT; Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Romatoloji ve Algoloji alanlarında uzman, yan dal uzmanı, uzmanlık öğrencisi ve yan dal uzmanlık öğrencisi hekimlerinin güncel gelişmeler ışığında bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

OMÜ’lü akademisyenlerce kuruldu

Başkanlığını OMÜ Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Bilgici’nin yaptığı KARAT’ın Yönetim Kurulu üyeleri de aynı anabilim dalı öğretim üyelerinden oluşuyor.

KARAT’ın web sayfası: https://www.karat.org.tr/

Ramotoloji ve Ağrı, İlkadım Sempozyumu web sayfası:

https://www.karat.org.tr/ilkadim/

Sempozyumla ilgili haber linkleri:

https://www.yenigundehaber.com/karattan-ilk-buyuk-toplanti-samsunda/

https://www.gazetenizolsun.com/karadeniz-romatoloji-ve-agri-toplulugu-dernegi-samsun-da-toplaniyor/50144/

https://www.sondakika.com/saglik/haber-samsun-da-fizik-tedavi-ve-romatoloji-alanindaki-15394045/

https://www.gazetegercek.com.tr/yeni-tedavi-yontemleri-ele-alindi/106527/

X
Secure Login

This login is SSL protected