MENU

Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Tevfik Özen Getirildi
30 Kasım 2022, Çarşamba - 10:45
Güncelleme: 02 Aralık 2022, Cuma - 12:43
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesinin; Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi adlarıyla ayrışmasının ardından Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Tevfik Özen getirildi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katılımıyla Fen Fakültesi Dekanlığı makamında düzenlenen törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır’ın uhdesinde olan dekanlık görevi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tevfik Özen’e teslim edildi.

Törene yanı sıra; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Selim Eren ile Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı ile idari çalışanlar eşlik etti.

Rektör Ünal “Arzu ettiğimiz; Fakültedeki bütün çalışanlarımızın, Üniversitemizin yürüyüşüne eşlik etmesi”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, yeniden yapılanma doğrultusundaki bu değişimin Üniversiteye hayırlı olmasını dileyerek “Dünya değişiyor ve ülkemizin vizyonu ve buna paralel yükseköğretim politikası da değişiyor. Özellikle Yükseköğretim Kurulunun ortaya koyduğu vizyonu merkeze almak suretiyle yeni bir vizyon geliştirmek gerekiyor. Dolayısıyla Fen Fakültesindeki iç huzuru ve çalışma barışını bozmadan bütün gücü harekete geçirmeliyiz. Bunu sizlerin yapabileceğini düşünüyor ve bundan da eminiz. Burada arzu ettiğimiz; Fakültedeki bütün çalışanlarımızın, Üniversitemizin yürüyüşüne eşlik etmesi, bu yeni vizyon ışığında bu süreci ortak bir eylem olarak kabul etmeleri ve nihayetinde de harekete geçmeleridir. Çünkü süreç dışında kalan her bir birey, Üniversitenin ağırlığına eksi olarak yazılıyor. Hiçbir arkadaşımız bizler için zait değil. Yanı sıra, Fen Fakültesinde fiziki mekânla ilgili düzenlemeler de yapılacak, zaten üzerinde çalıştığımız bir proje var. Bu süreçte bizler de maddi ve manevi her türlü desteği vereceğiz ve sizin yanınızda olacağız. Hayırlı uğurlu olsun, Rabb’im kolaylaştırsın, mahcup etmesin. İnşallah sonunda güzel hizmetleri konuşmuş oluruz.” sözlerine yer verdi.

Dekan Özen “Tüm bölümlerimizdeki kapasiteyi arttırmak ve bilhassa araştırma ve proje odaklı dinamikler oluşturmamız büyük önem arz ediyor”

Ardından düşüncelerini paylaşan Dekan Prof. Dr. Tevfik Özen de Fen Fakültesi adıyla yoluna devam edecek Fakültenin akademik donanımı ve birikimiyle ciddi bir potansiyele sahip olduğuna işaret ederek “Fakülte olarak organize olmuş durumdayız ama özellikle de temel bilimler açısından bazı dinamikleri harekete geçirmek ve bunu lisans, yüksek lisans ve doktora boyutuyla değerlendirmek zorundayız. Tabii sizlerin desteği ve bizlerin de aktif çalışmasıyla tüm bölümlerimizdeki kapasiteyi arttırmak ve bilhassa araştırma ve proje odaklı dinamikler oluşturmamız büyük önem arz ediyor. Bunlarla birlikle öğrencilerimizdeki potansiyeli harekete geçirip onlara yol açmamız lazım. Toplam 6 bölüm arasındaki koordinasyonu sağlayabilirsek hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dekan Özen ayrıca, Fen Fakültesi ürünlerinin pazarlanabilmesi ve sektörde görünür hâle gelmesinde üniversite-sanayi iş birliğinin hayatiliğine değinerek bu yönde projeler üreteceklerini de kaydetti.

Tören sonunda Rektör Ünal, Dekan Özen’e başarılar dileyerek buket takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected