MENU

Diş Hekimliği Fakültesi Mezunları Farklı Sektörlerdeki Mesleki Deneyimlerini Paylaştı
28 Kasım 2022, Pazartesi - 15:25
Güncelleme: 28 Kasım 2022, Pazartesi - 15:25
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi mezunlarının farklı sektörlerdeki deneyimlerini anlattığı panel, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk mezunlarından olan Diş Hekimliği Fakültesi’nin mevcut Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, Dr. Üzeyir Elgin, Dr. İbrahim Ayber Yelken, Dr. Sibel Bariboğlu’nun panelist olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Şen Tunç üstlendi.

Panele katılan panelistler, öğrencilere öğrencilik zamanlarından bu zamana kadar yaşadıkları deneyimleri aktardı.

“Sevdiğiniz işi yapın”

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, öğrencilik zamanlarını şu ifadelerle aktardı: “Aslında ben Tıp Fakültesini isteyip, Diş Hekimliği Fakültesine gelmiş bir öğrenciydim. Bizim zamanımızda dışarıda şöyle bir algı vardı, ‘kadından diş hekimi olmaz’ çoğumuz bu söylemle büyüdük. Hatta kadın diş hekimi sayısı bile yok denecek kadar azdı bizim dönemimizde. Kadınlar tarafından bilinen ya da istenen bir meslek bile değildi. Belki de beni işime daha çok bağlayan şey bu algı olmuştur. Ben işimi yaparken ne kadar yorulsam da o günün sonunda kendimi çok iyi hissediyorum. Önemli olan sevdiğiniz işi yapmaktır, neyi seviyorsanız onu yapmalısınız. Hayattan ne beklediğiniz ve ne hedeflediğiniz önemli. Her ne işi yapıyorsanız yapın en iyi şekilde yapmaya çalışın. İlkeniz daima bu olsun.”

“İlk mezun olmak güzel bir şey”

Dr. Üzeyir Elgin ise “Biz fakültenin ilk mezunlarıyız. Bu çok güzel bir şey bununla gurur duyuyoruz. Fakat tüm bu güzelliklerin yanında zorlukları da vardı elbette. Fakülte binası daha yeni kurulmuş, her şey daha yeni yerine oturuyor. Hem fiziksel, hem cihaz hem de akademik anlamda bazı şeyler daha yeni oturuyordu. Bazı sıkıntılar yaşadık ama sağ olsunlar o zamanki hocalarımı ben sevgiyle, saygıyla ve hürmetle anıyorum. Ellerinden geleni yaptılar, bize hiçbir şeyin eksikliğini hissettirmeden bizi donanımlı bir şekilde mezun ettiler.” şeklinde konuştu.

“Mezun bilgi sistemine kayıt olun”

Mezun Bilgi Sisteminden söz ederek konuşmasına başlayan Moderatör Prof. Dr. Emine Şen Tunç ise “Bu panel vesilesi ile sizleri OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğünün faaliyetleri konusunda bilgilendirip, mezun bilgi sistemine kayıt olmanızı rica ediyorum. Mezunları ile etkileşimde olan kurumlar daha güçlü hale gelirken, kurumları ile etkileşimde olan mezunlar hayata atıldıklarında kendilerini yalnız hissetmeyeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Panel, katılımcı mezunlara katılım sertifikası ve hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected