OMÜ Tıp Fakültesinde Yangın Söndürme ve Tahliye Eğitimi Yapıldı
19 Kasım 2022, Cumartesi - 00:01
Güncelleme: 19 Kasım 2022, Cumartesi - 00:01

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde yangın söndürme ve tahliye eğitimi düzenlendi.

Tıp Fakültesi derslikleri önündeki alanda yapılan yangın söndürme ve tahliye eğitimine; Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, akademisyenler ve çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanlığı İş Güvenliği Uzmanı Özlem Baykal tarafından organize edilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Mehmet Aşıkoğlu tarafından verilen eğitim katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi.

Tıp Fakültesinde verilen eğitimde doktorlara olası yangından korunma, yangını söndürme ve tahliye yöntemleri anlatıldı. Teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikatta ise yangın tüpleri ile alevlere müdahale edilirken tahliye ve kurtarma güvenli bir şekilde gerçekleştirildi.