TÜBİTAK’ın İlk Defa Çağrıya Çıktığı 4008 Programından OMÜ’ye Destek Geldi
15 Kasım 2022, Salı - 12:41
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları” çerçevesinde ilk defa 2022 tarihinde çıkılan çağrı programı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenlerinden oluşan proje ekibinin çalışmaları desteklenmeye uygun görüldü.

Bu doğrultuda proje yürütücülüğünü OMÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Ergun’un yaptığı “Fen Bilimleri Öğretmenlerinin İşitme Engellilere Yönelik Ders Materyali Tasarlama Eğitimi” projesi desteklenmeye değer bulundu.

Fen bilimleri öğretmenlerine yönelik söz konusu projede genel amaç; işitme engelli öğrencilere yönelik ders materyali tasarlanması için gerekli bilgi, beceri ve tecrübelerin öğretmenlere uygulamalı olarak aktarılmasını içeriyor.

23 – 27 Ocak 2023 tarihlerinde Samsun’da gerçekleşecek projede 13 eğitmen görev alacak.

Eğitmenler arasında Üniversitemizde görev yapan tüm proje ekibine tebriklerimizi iletiyor, başarılarının devamını diliyoruz.