Üniversite Öğrencileri Arama Kurtarma Takımlarıyla Tanıştı
11 Kasım 2022, Cuma - 21:16
Güncelleme: 12 Kasım 2022, Cumartesi - 17:07

Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği üniversite gençliğini arama kurtarma faaliyetlerine yönlendirmek amacıyla tanıtım etkinliği düzenlendi.

Yaşam Merkezinde kurumlara ait açılan arama kurtarma stantlarının ziyaretine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Cengiz Batuk, İl Afet Acil Müdürü Levent Uçarlı, akademisyenler, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arama Kurtarma Takımının organizasyonunda gerçekleşen faaliyette, Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım, İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi, Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Gönül Elçileri Arama Kurtarma İnsani Yardım Derneği, 19 Mayıs İzci Kulübü, OMÜ Arama Kurtarma Takımı, Genç Memur-Sen, Beşir Derneği, Cansuyu Derneği ve Millî Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Ekipleri stantlı katılım sağlayarak öğrencilere kurumları hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk ve protokol üyeleri stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı. Stant gezisinin ardından Türk Kızılayı tarafından dağıtılan keşkek ikramına katılan protokol üyeleri sonrasında OMÜ bünyesinde kurulan AFAD Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Öğrencilerin farkındalığının arttırılmasını sağlayacak program; köpekli arama kurtarma, ipli tırmanış, zipline  ile oryantiring gösterimlerinin yapılmasının ardından sona erdi.