MENU

Ulu Önder Atatürk, Aramızdan Ayrılışının 84. Yıl Dönümünde Törenle Anıldı
10 Kasım 2022, Perşembe - 15:17
Güncelleme: 10 Kasım 2022, Perşembe - 15:17
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Kurupelit Kampüsü'nde bulunan Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Tören Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.

Anma törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Selim Alışır, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılırken OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise Samsun Valiliğince şehir merkezinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliklerine katıldı.

Törende günün anlam ve önemini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bizler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi mensupları olarak, “hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğu” bilinciyle yaşamakta, çalışmakta; yurttaşlarımıza ve insanlık âlemine fayda sağlayacak bilgi ve hizmet üretmenin gayreti içerisindeyiz.

Millet olarak yolumuzun uzun ve meşakkatli olduğunun farkındayız. Dahili ve harici düşmanlarımızın bulunduğunu ve gelecekte de var olacağını biliyoruz. Buna karşın bu toprakları bize yurt eyleyen ecdadımızın tarihe mal olmuş ve defaatle tekerrür etmiş eşsiz azmi ve fedakârlığı, bitmeyen sabrı ve bize yol gösteren önemli tecrübeleri mevcuttur.

Bu sebeple muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunun bilincinde olarak, zorluklar karşısında yılgınlık göstermeden, ilim, irfan ve medeniyet bakımından “muasır medeniyetlerin üstüne” çıkma hedefine doğru yürümekte kararlıyız.

Kurtuluş meşalesinin görev yaptığımız bu şehirde yakılmış olması, bizim için ayrıca önemli bir motivasyon kaynağıdır. Topraklarımızın düşman çizmelerinden ve her türlü emperyalist işgalden kurtuluşu anlamına gelen Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Günümüz koşullarının, millî birlik ve beraberliğe olan mecburiyetimizi, diğer zamanlardakinin üzerine çıkardığının da bilincindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya tarihine yön veren liderler arasında müstesna bir yere sahip olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Atatürk’ün şahsında kurtuluş mücadelemizde emeği ve katkısı bulunan silah arkadaşlarını, azîz şehitlerimizi, gazilerimizi, devletimizin ve milletimizin kurtuluşu ve refahı için canla başla mücadele etmiş cümle ecdadımızı rahmetle anıyoruz.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren’in konuşmasının ardından tören sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected