MENU

OMÜ Arama Kurtarma Ekipleri Kondisyon Depoladı
09 Kasım 2022, Çarşamba - 19:26
Güncelleme: 09 Kasım 2022, Çarşamba - 19:26
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Meydana gelebilecek her türlü afette arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın öncülüğünde kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Arama Kurtarma Ekibi, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda 2022’nin “Afet Tatbikat Yılı” olması nedeniyle OMÜ Arama Kurtarma Ekibi ile OMÜ Dağcılık ve Kış Sporları Arama Kurtarma Topluluğunun ortaklığında organize edilen faaliyette, doğada arama kurtarma faaliyetlerine katılacak ekiplerin zor arazi koşullarına adapte olması ve kondisyon kazanması amaçlandı.

Planlanan faaliyet doğrultusunda 5 Kasım 2022 Cumartesi gecesi parkurun varış noktası olan zirvede kamp kuran 5 kişilik ekip geceyi dağda geçirdi. 6 Kasım 2022 Pazar günü ise saat 10:00’da Yaşam Merkezi önünden hareket eden 150 kişilik ekip 4 kilometreden oluşan gidiş parkurunu tamamlayarak zirvedeki varış noktasına ulaştı.

Kamp ekibinin, gelen ekibe çay ve simit ikramının ardından yarım saatlik mola veren ekip, 7 kilometrelik mesafenin dönüş yoluna geçerek OMÜ Afet Eğitimi ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde parkuru tamamladı.

Merkezde çay eşliğinde faaliyetin değerlendirilmesi, yanı sıra da görüş ve önerilerin alınması sonrasında faaliyet başarıyla sonlandırıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected