MENU

Karabağ Zaferi’nin 2. Yıl Dönümü OMÜ’de Kutlandı
08 Kasım 2022, Salı - 15:10
Güncelleme: 08 Kasım 2022, Salı - 15:10
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Her yıl 9 Kasım'da kutlanan Azerbaycan Bayrak Günü ve iki yıl önce 8 Kasım'da şanlı bir yürüyüşle işgalden kurtarılan Karabağ'ın zafer yıl dönümü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Topluğu tarafından Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde hazırlanan törenle kutlandı.

OMÜ Kurupelit Yerleşkesi’ndeki Hocalı Şehitleri Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Uluslararası Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunluoğlu, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü, akademisyenler ile Azerbaycanlı öğrenciler başta olmak üzere birçok öğrenci katıldı.

Programın açılışında söz alan Azerbaycanlı öğrenciler temsilcisi Mikayıl Müşfik, “Bugün çok heyecanlıyım. Zafer gününün heyecanını sizinle paylaşıyorum. Geçtiğimiz iki sene önceye kadar bu salonda Azerbaycan halkının yasadığı soykırımı anma programları düzenleyerek sizlerle paylaştık. Şükürler olsun ki gazi ve şehitlerimizin sayesinde iki senedir zaferimizi ve sevincimizi gururla sizlerle paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sözü alan şehit yakını Nuray Abbaslı da duygusal geçen sunumunda: “Bugüne kadar Ermeniler tarafından bize haksızca yaşatılan bu zulümlerin son bulacağı o gün gelmişti. Katliamlarla, cinayetlerle ve acılar içinde bizden alınan Karabağ’ımızı geri aldık. 44 gün süren savaş sonucunda Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarımızı kurtarmayı başardık.” diyerek zafer sevincini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik; kısa video gösterimi, şiir dinletisi, milli dans gösterisi ve şarkılar eşliğinde sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected