MENU

Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi
03 Kasım 2022, Perşembe - 11:17
Güncelleme: 03 Kasım 2022, Perşembe - 11:17
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi uygulaması kapsamında Meme Kanseri Farkındalık ayı olan Pembe Ekim olarak adlandırılan Ekim ayı içerisinde meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı ve Arş. Gör. Dr. Dilek Çelik Eren danışmanlığında uygulamada görevli öğrenciler tarafından fakülte kantininde ve bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenay Arlı, bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özge İşeri, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Özen Kulakaç ve öğrencilerin meme kanserine yönelik kurdukları standı ziyaret etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi kantininde ve bahçesinde düzenlenen etkinlikte katılımcılara; meme kanserinin erken tanısı, risk faktörleri, belirtileri,  korunma yolları, meme kanseri taramaları ve tarama sıklıkları ile ilgili bilgilendirmelerle birlikte Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) hakkında bilgiler verildi.

Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi uygulaması kapsamında etkinliği yürüten dördüncü sınıf öğrencileri; meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak için katılımcılara pembe maske, pembe kurdele, ilgili broşürler dağıttı ve katılımcıların meme kanseri hakkında farkındalık düzeylerini ölçmek için öncelikle formlar doldurdu.

Programda 170 öğrenciye farkındalıkla ilgili eğitimler verildi. Katılımcıların yüzde 91,8’inin meme kanserini daha önce duyduğu, yüzde 8.8’inin ailesinde meme kanserli birey olduğu saptandı. Katılımcıların yüzde 54.2’sinin kendi kendine meme muayenesini bildiği, yüzde 23.5’inin de düzenli olarak bu muayeneyi yaptığı bulgulandı.

Tüm gün süren farkındalık etkinliklerinin sonucunda katılımcılar, memnuniyetlerini dile getirdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected