MENU

OKTAM, Meslek Elemanlarına Yönelik Eğitimlerini Kapanış Töreni ile Tamamladı
02 Kasım 2022, Çarşamba - 10:49
Güncelleme: 02 Kasım 2022, Çarşamba - 10:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı ve Koordinasyon Planında yer alan hedefler doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün "Yüksek Can Güvenliği Riski Bulunan Kadınlara Yönelik Kadın Konukevi" ihtisas kuruluşa dönüştürülmesi kapsamında Samsun Kadın Konukevinde görev yapmakta olan meslek elemanlarına verilmek üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) işbirliği ile planlanan eğitim programının sonuncusu ve kapanış töreni gerçekleştirildi.

Uygulama ve Araştırma Merkezleri Koordinatörlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimin kapanış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız,  Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Müdür Yardımcısı Sultan Bulut ve eğitim alan 22 meslek elamanı katıldı.

OKTAM ile Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde Samsun Kadın Konukevinde çalışan meslek elemanlarına yönelik verilen eğitimlerin Kasım ayındaki konusu Destekleyici Psikoterapi/Çözüm Odaklı Terapi oldu.

Eğitim, OMÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nursel Topkaya tarafından verildi. Çözüm odaklı yaklaşıma göre terapi sürecinin temel öğelerinin vurgulandığı eğitim, katılımcılarla karşılıklı etkileşim halinde gerçekleşti.

Törende yaptığı konuşmada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, üniversite ve kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak bu şekilde işbirliği halinde çalışmaların devam etmesi gerektiği belirtti. Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Tekin Balcı da yaptığı konuşmada üniversiteden aldıkları desteğe ilişkin memnuniyetini dile getirdi. Kapanış töreninde eğitim alan meslek elemanları adına konuşan psikolog Hava Özkan ise eğitimi kendileri için çok yararlı olduğunu, hocaların yoğun zamanlarında vakit ayırarak kendilerini bilgilendirmek için verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti ve bu eğitimi bir başlangıç olarak düşündüklerini benzer eğitimleri almak istediklerini ifade etti.

OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız, konuşmasında merkezin sosyal sorumluluk çerçevesinde paydaşlarına kaliteli hizmet sunmayı amaçladığını belirtti. Bu kapsamda her ay bir kez gerçekleştirilen yaklaşık bir buçuk yıl süren eğitimin gerçekleşmesinde verdikleri söyleyen Kumcağız, katkılardan dolayı Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nursel Topkaya, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esen Ersoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bilge Abukan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Nuri Dicle, Dr. Öğr. Üyesi Elif Ünal, Öğr. Gör. Filiz Koçoğlu ve Öğr. Gör. Aysu Gül Şanlı ile Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Öğr. Gör. Uğur Kaçmaz’a teşekkür etti.

Tören teşekkür ve katılım belgelerinin verilmesi ile sonlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected