MENU

Prof. Dr. Bilge Gürsel: “Meme Kanseri Farkındalığınızda Olsun ama Hayatınızda Olmasın”
19 Ekim 2022, Çarşamba - 10:00
Güncelleme: 19 Ekim 2022, Çarşamba - 10:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı çerçevesinde video yayınlayarak meme kanserinin önlenmesine ilişkin önemli bilgiler sundu.

Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Gürsel, yayınladığı videoda meme kanserinin toplum sağlığı açısında dikkat çekilmesi gerektiğini vurgulayarak kanserin erken teşhisi ve radyoterapinin önemine dair açıklamalarda bulunuldu.

“Erken tanı çok önemli”

Videoda meme kanserinin kadınlarda görülen kanserlerin üçte birini oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr.  Gürsel, “Bu nedenle farkındalığımız çok önemli meme kanserinin bu kadar çok görülmesinin yanında kür oranlarımızın yüksek olması önemli bir faktör ancak bunun içinde erken tanı çok önemli. Erken teşhis için meme kanserinin tarama programı olduğunu biliyoruz. Özellikle 40-69 yaş arasında bulunan kadınlar iki senede bir mamografi taramalarını aksatmamalarını öneriyoruz. Ayrıca meme kanserini hayatımızdan uzak tutabilmek için yapabileceklerimizin başında sağlıklı beslenme, kilomuza dikkat etme fiziksel olarak aktif bir hayat sürme, egzersiz yapmak önemli.” diye konuştu.

Meme kanseri tedavisinden daha az etkilerle kurtulmak için radyoterapiye ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Gürsel, “Bu alan cerrahi ile iş birliğinde teknolojik ve bilimsel gelişmelerle daha az işlem yapılarak kanserin önlenmesinde önemli bir tedavi yöntemidir. Radyoterapiden hastalarımızın korkmamasını diliyoruz. Sonuç olarak meme kanseri farkındalığınızda olsun ama hayatınızda olmasın.” ifadelerini kullandı.

Videoyu aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected