MENU

BasicEDU Projesinin Mentör-Eğitici Eğitimleri Tamamlandı
22 Eylül 2022, Perşembe - 12:58
Güncelleme: 22 Eylül 2022, Perşembe - 12:58
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından desteklenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının yürütücüsü olduğu “BasicEDU- Temel Eğitim Yoluyla Dezavantajlı Kadınların Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi için Model Geliştirme” başlıklı projemizin eğitimlerinin ilk ayağı olan Mentör-Eğitici Eğitimleri yapıldı.

Koordinatörlüğünü Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Senem Gürkan’ın yaptığı projenin 12-16 Eylül tarihleri arasında Hasan Ali Yücel Gençlik Merkezi’nde yapılan eğitimleri boyunca, öncelikle Avusturya’da eğitim gören üç mentörle birlikte Samsun’dan seçilen 7 mentör, çeşitli konularda eğitici eğitimlerini tamamladı.

Projede görevli Arş. Gör. İrem Işık ve Arş. Gör. Fatma Canım ile mentörler Büşra Yurt, Gamze Taflan ve Ayşenur Yüce tarafından eğitici eğitimi modülleri işlenirken, KOSGEB’den Nedim Tuna “Girişimcilik ve Kadın”, İŞKUR’dan Çiğdem Çakır Beyhan “Kadınların İstihdam Edilebilirlik Becerileri” konularını sundu.

Projenin eğitimlerinin ikinci ayağı olan Mentör-Menti eğitimleri ise 19 Eylül’de başlamış olup halen devam ediyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected