MENU

OMÜ Vakfı Kolejinde Rektör Ünal’ın Katılımıyla Yeni Eğitim Yılı Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
10 Eylül 2022, Cumartesi - 14:27
Güncelleme: 10 Eylül 2022, Cumartesi - 19:41
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Kolejinin 2022 – 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Koordinasyon Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katılımıyla yapıldı.

Kolejin Konferans Salonu’ndaki toplantıda Rektör Ünal’a Üniversite Genel Sekreteri ve OMÜ Vakfı Başkanı Doç. Dr. İdris Varıcı ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı eşlik ederken Vakıf Koleji Müdürü Sebahattin Öztosun ve öğretmenler de hazır bulundu.

Toplantıda Rektör Ünal, Üniversite yönetiminin Vakıf Kolejinden beklentileri, Kolejde eğitim kalitesi ve standartlarının yükseltilmesi adına atılacak adımlar, akademisyen – öğretmen iş birliği ile ortak proje ve faaliyetler hakkında fikir ve değerlendirmelerini paylaştı.     

Rektör Ünal: “Vakıf Kolejine gelen öğrencilerin, Üniversitenin imkânlarıyla daha nitelikli yetişmesini arzuluyoruz”

Konuşmasının başında sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir eğitim yılı dileyen Rektör Ünal, gelecek perspektiflerinde Vakfa bir rol biçtiklerini vurgulayarak “Vakfın ihtiyaçlarını elimizdeki imkânlarla karşılamayı görev olarak addettik. Göreve geldiğimizde başlattığımız hem eğitimde hem de araştırma yeterliliğindeki revizyon çalışmasının birinci etabı tamamlandı. Buradaki amaç; Üniversitemizin bütün mezunlarının yeterlilik bazında ortak bir standarda sahip olması ve bunu bu dönem itibariyle uygulayacağız. Özellikle sizinle alakalı olarak da eğitimin bir kısmını dışarıya taşımak suretiyle Üniversitenin bazı imkânlarından Vakfın yararlanmasını hedefliyoruz. Dolayısıyla Vakıf Kolejine gelecek öğrencilerimizin; OMÜ’nün laboratuvarları, akademik personelinin birikimi, sosyal olanakları vb. unsurlarla daha nitelikli yetişmesini ve Vakfın tercih edilebilirliğinin arttırılmasını arzuluyoruz. Mesela, rol model olarak çağıracağınız bir akademisyenin paylaşımları çok farklı ufuklar açabilir. Yine Rektörlüğün önünde bulunan ve tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirildiği alanda biyoloji dersleri yapılabilir. Burada bu anlamda bir görsel alan oluşmasını istiyoruz.” dedi.

“Önümüzdeki zaman içerisinde Kolejimizde inşallah lise de olacak”

“Öncelikle nasıl bir mezun vermek ve mezunumuzda neleri görmek istediğimize, eğitime başlamadan önce karar vermeliyiz” diyerek bu yöndeki beklenti ve temennilerden bahseden Rektör Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki zaman içerisinde Kolejimizde inşallah lise de olacak, bu da hedeflerimizden biri. Anaokulundan doktoraya kadar olan bütün aşamaların OMÜ’de gerçekleşmesini ve sonrasında OMÜ yöneticilerinin bu altyapıdan çıkmasını ümit ediyoruz. Yani OMÜ Kolejini, geleceğimizle ilgili bir yapı olarak görüyoruz. Bu noktada sizlerden nasıl bir mezun hedeflediğinize dair bir vizyon çalışması bekliyoruz. Bu çalışmanın hangi noktasında ihtiyacınız olursa bizler bu hususta her türlü desteği ve katkıyı sunacağız. Arzulanan mezun profili olarak bizler, teknolojiye hâkim olan ve onu kullanan bir nesil istiyoruz. Teknoloji üzerinden sömürülen, yönlendirilen ve iğdiş edilen bir nesil istemiyoruz. Örneğin yapay zekâ ve robotik kodlamalarla ilgili yarışmalara ya da TEKNOFEST ve TÜBİTAK organizasyonlarına veya bunların dışındaki teknolojik etkinliklere katılmanız, yanı sıra bizzat eğitimsel, sosyal ve teknik faaliyetlerde bulunmanız bizler için çok değerli olacaktır. Bir diğer konu da belirleyeceğiniz ilke ve standartları veli ve öğrencilerin de kabul etmesi ki bu süreç sağlıklı işleyebilsin. Dolayısıyla inşa ve ihya etmek, iyileştirmek ve eğitmek üzerine bir ufuk kesişmesi ve kaynaşmasına ihtiyacımız var. Kısacası mümkün olduğu kadar sorun oluşturacak hususları önceden bertaraf ederek süreci yönetmeyi amaçlamaktayız.”

Toplantıda söz alan Üniversite Genel Sekreteri ve OMÜ Vakfı Başkanı Doç. Dr. İdris Varıcı da Rektör Ünal’ın OMÜ Vakfına verdiği desteğin çok kıymetli olduğunu vurgularken, verimli bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulunup öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Dekan Çalışıcı: “Öğretmen adaylarımızı OMÜ Vakfının ortamıyla buluşturmak istiyoruz”

Akabinde düşüncelerini aktaran Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı ise Fakülte olarak OMÜ Vakfı Koleji ile iş birliği sürecinin artarak devam etmesi gerektiğine işaret ederek “Öğretmenlerimizin çoğu OMÜ mezunu zaten. Bizler de Eğitim Fakültesinde öğrenimlerini sürdüren öğretmen adaylarımızı, mezun olmadan önce OMÜ Vakfı gibi bir ortamla buluşturmak istiyoruz. Bu imkân da çoğu üniversitede bulunmuyor. Mesela 23 Nisan’ı Vakıf Koleji ile birlikte kutladık ve bu organizasyon öğretmen ve öğrencilerimiz için büyük tecrübe oldu. Önümüzdeki yılda da bu etkinliği daha profesyonelce yapacağız. Amacımız; millî bayramları usulen kutlanan sıkıcı programlar olmaktan çıkarıp öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hayatlarında güzel anılar olarak kalacak etkinliklere dönüştürmek.” diye konuştu.

“Bu süreç başlarsa ve daha önceki ezberler bozulursa çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz”

Konuşmasında birlikte işlenecek dersler ve okul dışı faaliyetlere değinen Dekan Prof. Dr. Çalışıcı “Kendi öğrencilerimizle beraber Fakültedeki eğitimi dışarıya da taşıyacağız. Yani ‘kazan kazan’ stratejisiyle hareket edeceğiz. Sizden ricamız şudur: Problemlerinizi, materyal hazırlamadaki eksikliklerinizi, hangi hafta ve hangi konuda ihtiyacınız varsa bunları bir program üzerinden bizlere bildirmeniz. Yılbaşından itibaren de belirlediğimiz öğrenciler ve hocalarımız bu amaçla Vakfa gelecekler, yani siz isteyeceksiniz bizler de göndereceğiz. İlk kez koordinatör ataması yaptık ve bütün bölümler tek bir koordinatör ataması yoluyla kontrol edilebilir bir şekilde işleyecek ve çalışmalarımızı sizlerle koordineli olarak yürüteceğiz. Bu süreç başlarsa ve daha önceki ezberler bozulursa çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda Rektör Ünal ve beraberindekiler Vakıf Koleji bahçesinde incelemelerde bulundu.

X
Secure Login

This login is SSL protected