Gürcistan’dan OMÜ Öğretim Üyesine Fahri Doktora Diploması
29 Temmuz 2022, Cuma - 14:17
Güncelleme: 29 Temmuz 2022, Cuma - 14:26

Tiflis Sokhumi Üniversitesi tören salonunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’na fahri doktora diploması takdim edildi.

Tören her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Ardından Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’nun özgeçmişi okundu. Törende konuşan Rektör Prof. Drb Zurab Khonelidze, Türk-Gürcü ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı üniversite senatosunun Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’nu böyle bir ödüle layık gördüğünü belirtti. Tiflis Büyükelçi Ali Kaan Orbay da konuşmasında Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin son derece iyi bir şekilde geliştiğini kaydederek Prof. Dr. Tellioğlu’na iki toplum arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Ardından cübbe giyme ve doktora beratı verme törenine geçildi. Törene Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA temsilcileri ile Gürcistan’ın farklı üniversitesinden öğretim üyeleri katıldı.