Küresel Şekilli Tungsten Karbür Göz Kapağı Ağırlık İmplantı Tescillendi
28 Temmuz 2022, Perşembe - 15:37
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan patentler tescillendi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz ve Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Dr. Tuğba Mutuk’un ortak çalışması olan ‘Küresel şekilli tungsten karbür (wc) göz kapağı ağırlık implantı’ başlıklı patent başvurusu için inceleme raporu Kurum tarafından düzenlenmiştir. Gelen rapor olumlu olup, rapor değerlendirildiğinde buluş için Türk Paten ve Marka Kurumu tarafından patent verilmesine karar verilmiştir.

Patentlenen buluşların ticarileştirme ve lisanslama faaliyetleri yine OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Sınai Haklar ve Ticarileştirme Birimi tarafından yürütülecektir.