MENU

10 Yaşındaki Çocuğun Kopan Bacağı Tıp Fakültesinde Yerine Dikildi
21 Temmuz 2022, Perşembe - 17:51
Güncelleme: 21 Temmuz 2022, Perşembe - 18:48
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

10 yaşındaki Ercan Coşkun’un makineye kaptırdığı bacağı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan başarılı bir ameliyatla yerine dikildi.

Ayağını orak makinesine kaptırdı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde orak makinesine sol ayağını kaptırması sonucu sol bacağı ayak bilek üst seviyesinden kopan 10 yaşındaki Ercan Coşkun, 112 hava ambulansı ile geldiği OMÜ Tıp Fakültesinde hemen ameliyata alındı. Başarılı bir operasyon sonrasında kopan bacağı yerine dikilerek kurtarıldı.

Tedavisi Plastik Cerrahi Servisi’nde sürüyor

Yapılan ameliyat sonrasında 3 gün Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde takip ve tedavisi yürütülen Ercan Coşkun, sonrasında Plastik Cerrahi Servisi’ne alınırken tedavisinin hâlen burada devam ettiği ve genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Şimşek “Tarım araçlarının bakımı ve dikkatli kullanımı, olası yaralanma ve sakatlanmaların önüne geçmek açısından büyük önem arz etmekte”

Ercan Coşkun’un tedavi ekibinin başında bulunan Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tekin Şimşek, tarımsal yaralanmalara dikkat çekti. Prof. Dr. Şimşek, "Karadeniz Bölgemiz, çeşitli açık tarım faaliyetlerinin yoğun yapıldığı yerlerin başında gelmekte. Mevsim gereği bu ayda ağırlıklı olarak buğday, yulaf gibi ekinlerin hasadı yapılıyor. Ağustos ayından itibaren de çeltik ve fındık hasadı hız kazanacak. Tüm bu tarımsal faaliyetlerde kullanılan tarım araçlarının mevzuatına uygun donanımlarının tamamlanıp bakımlarının yapılması ve kullanımlarında dikkatli olunması, olası yaralanma ve sakatlanmaların önüne geçmek açısından büyük önem arz etmekte. Hâlen köylerimizde herhangi bir koruyucu muhafaza ve kaplaması olmayan, çalışır aksamı açıkta olan eski model traktör ve tarım araçları kullanılıyor ve bunlara bağlı olarak özellikle parmak, el ve kol gibi uzuv yaralanmaları ile karşılaşmaktayız.” dedi.

"Bu yaralanmaların ciddi sosyoekonomik kayıplara yol açması yanında, bazıları ölümle dahi sonuçlanabilmekte" diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Tekin Şimşek "Bu nedenle tarımsal faaliyet yürüten vatandaşlarımıza, kullandıkları tarım makinelerini kullanım talimatlarına uygun olarak gereken önlemleri aldıktan sonra azami dikkatle kullanmalarını ve bu makinelerden çocuklarımızı uzak tutmalarını hatırlatmak istiyorum.” sözlerine yer verdi.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected