OMÜ Projesine TÜBİTAK’tan Bir Destek Daha
08 Temmuz 2022, Cuma - 14:50
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Balkaya’nın araştırma geliştirme (AR-GE) danışmanı olduğu proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) desteklenmeye uygun bulundu.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1507 Programı 2022 yılı 1. çağrı döneminde TARGEN tohumculuk firması ile birlikte hazırlanan proje, "Moleküler Markörler Kullanılarak Çoklu Hastalıklara Dayanıklı Marul Çeşitlerinin Geliştirilmesi" adını taşıyor.

Projenin diğer üyeleri ise TARGEN firması sahibi ve proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Hakan Işık ile ziraat mühendisi Tuğba Şahin’den oluşuyor.

Proje ile ülkemize yerli ve hastalıklara dayanıklı yeni marul çeşitlerinin kazandırılması, yanı sıra da tohumluk ithalatının azaltılması hedeflenmekte.