MENU

Gündüz Bakımevi, Çocuklar için Mezuniyet Töreni Düzenledi
16 Haziran 2022, Perşembe - 15:30
Güncelleme: 16 Haziran 2022, Perşembe - 17:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gündüz Bakımevi, 2021 - 2022 eğitim öğretim döneminde minik öğrencilerini mezun etti.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen mezuniyet ve sergi törenine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Cengiz Batuk, akademisyenler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, veliler ve çocuklar katıldı.

“Kendimizi yenileme ve geliştirmeyi amaç edindik”

Mezuniyet töreninde konuşan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, “Gündüz Bakımevi, ülkemizin önde gelen eğitim-öğretim ve araştırma kurumları arasındaki Üniversitemizde akademik ve idari personelimizin çocukları için sıcak ve güvenilir bir ortam sağlayarak önemli bir misyon üstlenmektedir. Çocuklarımızın eğitim ve sosyal gelişimlerini sağlamaya çalıştığımız süreçte personelimize yönelik hizmet içi ve işbaşında eğitimler düzenleyerek kendimizi yenileme ve geliştirmeyi amaç edindik. Yeni bilgiler edinerek bunu çocuklarımıza yansıtmaya çalıştık. Bu kapsamda Gündüz Bakımevi personelimize 14 eğitim verilmiştir.” diye konuştu.

“İhtiyaca göre eğitimleri geliştireceğiz”

2022-2023 eğitim öğretim döneminde de ihtiyaca göre eğitimleri geliştireceklerini de söyleyen Kural, konuşmasına şöyle devam etti: “2021 yılı Aralık ayından itibaren her ay düzenli bir biçimde çocuklarımızın öğrenme temalarının hedef alındığı aylık bülten hazırlanarak Gündüz Bakımevinin sayfasından yayınlanmaya başlandı. Beslenme konusunda çok hassas davranıyoruz. Gündüz Bakımevinin fiziksel gelişiminde de ihtiyaca göre önemli iyileşmeler olduğu hepimizin malumudur. Bu yıl tamamlanıp hizmete açılan yemekhane binamız buna bir örnektir. Çocuklarımızın kullanımına sunduğumuz oyuncakları her yıl gözden geçirip, yenileyerek özellikle çocuk sağlığını güvence altına alan oyuncaklar edinmeye çalışıyoruz.”

“Sosyal yönleri güçlü bireyler olarak eğitimlerini tamamladılar”

Gündüz Bakımevi Müdiresi Ayşegül Sözen ise “2021-2022 eğitim-öğretim yılını başarı ile tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Gündüz Bakımevi olarak büyük bir endişeyle, alışabilecek mi acaba kaygısıyla bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınıza önce sevgi ve ilgimizi, daha sonra bilgi ortamlarını sunduk. Onlar, kocaman yürekli minik yıldızlar, bu süreçte çalıştılar, çabaladılar ve önemli mesafeler katettiler. Çocuklarımız tüm yıl boyunca bilişsel, duyuşsal ve psikomotor becerilerini geliştirirken, toplumsal yaşamın ilk deneyimlerini okul hayatlarında yaşayarak sosyal yönleri güçlü bireyler olarak eğitimlerini tamamladılar. Bir yıl süresince duygu ve düşüncelerini belli bir plan doğrultusunda yansıtarak oluşturmuş oldukları ürünleri sizlerle paylaşacaklar, onlarla gurur duymalısınız.” dedi.

Yıl sonu sergisinin de açıldığı tören, çocukların mezuniyet belgelerini almasıyla sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected