OMÜ’de Patent Farkındalık Çalıştayı Tamamlandı
11 Haziran 2022, Cumartesi - 17:40
Güncelleme: 11 Haziran 2022, Cumartesi - 17:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve TürkPatent Kurumu iş birliğiyle yükseköğrenim kurumlarında, liselerde ve sanayi kuruluşlarında patent farkındalığının artırılması amacıyla ‘patent farkındalık çalıştayı’ düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya birçok kamu kurumu, özel kurum, üniversite, TTO, özel kuruluş ve akademisyen katıldı.

Çalıştay 7 farklı masada gerçekleştirildi. Çalıştay sonunda katılımcılar gruplardan birer temsilci seçerek grubunun raporunu sundu ve yönlendirilen soruları cevaplandırdı.

Türkiye’nin her yerinden 70 katılımcı

Çalıştaya Grup Ofis Marka Patent Departmanı Müdürü Gizem Teke Karslı, Giresun Üniversitesi TTO Hibe Projeleri Uzmanı Öğr. Gör. Şafak Esra Aslan, Borsan Grup Kalite ve Ar-Ge Müdürü Orkut Onat Yıldız, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sınai Mülkiyet İl Koordinatörü Nuray Karabayır, Helimore Genel Müdürü Başak Demir, Aygün Cerrahi Aletler Proje Koordinatörü Bahtiyar Ocak, OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Afitap Özdelikara, OMÜ Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Volkan Yeter, OMÜ Veteriner Fakültesi Arş. Gör. Ayris Gökçeoğlu, Sedef Yüksel Yılmaz birinci masada, Erciyes Teknopark Fikri Haklar Koordinatörü Mesut Aktekin, Arçelik Patent Mühendisi Ufuk Bilgin, Hitit Üniversitesi TTO FSMH Birim Sorumlusu Arş. Gör. Dr. Erhan Çetin, Borsan Grup Ürün Geliştirme Müdür İbrahim Kılıç, Veriweb İnternet Hizmetleri Genel Müdürü Levent Tanrıverdi, OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sevim Alışır, Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Sungur, OMÜ Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Habib Muruz, Samsun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Mumcu, TÜRKPATENT Sınai Mülkiyet Uzmanı Şemsettin Balta, İFYIL Termo İklimlendirme Dr. Fatih Çatal, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aycan Türkel,  OMÜ Yeşilyurt MYO Öğr. Gör. Harun Çolak ikinci masada, Sampa Patent Vekili Erdem Şahinkaya, Amasya Üniversitesi TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Sarıkoç, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gediz Uğuz, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Fatma Gönül Solmaz, Beetech Yazılım Hizmetleri Genel Müdürü Mücahit Fazlı Aslan, OMÜ Yeşilyurt MYO Öğr. Gör. Yusuf Yakut, OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seden Doğan, Samsun Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Teknoloji Tasarım Öğretmeni Feridun Eryılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sınai Mülkiyet Birimi İl Koordinatörü Nilay Güven, OMÜ Tıp Fakültesi Arş. Gör. Elif Merve Helvacı üçüncü masada,  Arinkom TTO Fikri Haklar ve Ticarileşme Koordinatörü Özlem Tigin, TUSAŞ Patent Şefi Kasım Peker, Ordu TTO Öğr. Gör. Hande Kırış, Borsan Grup Polimer Malzemeler Yöneticisi Gökhan Çoklar, OMÜ-TTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Feza Geyikçi, OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Tuğba Mutuk, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Muzaffer Ammar Sakalı, Destek Patent Marka-Patent Danışmanı Burak Karaman, KOSGEB KOBİ Uzmanı Nedim Tuna dördüncü masada, OMÜ-TTO FSMH Uzmanı Ecem Alan Kevseroğlu, Giresun Teknopark Genel Müdürü Öğr. Gör. Muhammet Anıl Kaya, MC Filtre Ar-Ge Yöneticisi İrfan Kol, Yurt Savunma Ar-Ge Merkezi Yetkilisi Buse Zorluoğlu, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Ekmekçioğlu, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Onur Yontar, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Nilgün Özdemir, Destek Patent Uzmanı Usame Erdem, Samsun Atakum Bilim ve Sanat Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nazım Emre Şenyılmaz, Öznur Akyol beşinci masada, OMÜ-TTO Patent Vekili Öğr. Gör. L. Çağla Koyuncu, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Cihan, Sampa Fikri Haklar Uzmanı Sercan Ekili, YEPAŞ Ar-Ge Uzmanı Mutlu Bektaş, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Cengiz Görkem Dengiz, Resman Ar-Ge Mühendisi Mert Can Kumaş, Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojisi Öğretmeni Nazım Emre, Elif Yılmaz altıncı masada, Adım Patent Bölge Müdürü Seval Yılmaz, Hitit Üniversitesi Sanayi İş Birliği Geliştirme Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Furkan Akbulut, Amasya Üniversitesi TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İnci Bahar Çınar, OMÜ Mühendislik Fakültesi Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Resman İşletme Müdürü Kerem Tüfekçi, MC Filtre Müdür Yardımcısı Murat Aydın, Alaçam MYO Öğr. Gör. Tansu Özbaysal, Ordu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ali Ekber Özdemir yedinci masada katıldı.

Çalıştay, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sonlandırıldı.