MENU

LÖSEV İletişim Fakültesinde Fayda Semineri Düzenlendi
03 Haziran 2022, Cuma - 10:21
Güncelleme: 03 Haziran 2022, Cuma - 10:21
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) “Fayda” semineri düzenledi. LÖSEV Aktif İletişim personeli Özlem Vural tarafından gerçekleştirilen seminerde Vakfın tarihçesi, amaçları ve faaliyetleri anlatıldı.

Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ömer Çakın ile Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüde Nur Erdem, Gazetecilik Bölümü Öğr. Gör. Onur Şen ile çok sayıda öğrenci katıldı.

LÖSEV’in ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıktığını dile getiren Özlem Vural, Vakıf hakkında şu bilgilere yer verdi: “LÖSEV Ankara merkezli bir vakıftır. İstanbul, Eskişehir, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Samsun ve Kayseri’de şubelerimiz var. Bir Tuğlada Siz Koyun projesi kapsamında LÖSANTE hastanesi, LSV okulları ve otelimiz tamamen bağışlarla inşa edildi. LÖSANTE bir özel hastane ama çocuklarımız burada ücretsiz tedavi oluyorlar. LSV okullarıyla da tedavisi devam eden ya da iyileşen çocuklarımız burada ücretsiz bir şekilde eğitim alabiliyorlar. Otelimizde de Türkiye’nin 81 ilinden gelen hastalar ve hasta yakınları yine ücretsiz olarak konaklayabiliyorlar.”

Moral motivasyon hastalık sürecinde çok önemli

Tedavisi devam eden çocukların annelerinin üretim yapabileceği Anne Üretim Atölyelerinden bahseden Vural, “Çocuklarının tedavi sürecinde bu faaliyetler hem onlara moral motivasyon sağlıyor hem de gelir elde ediyorlar. Bu üretilen ürünler ise LÖSEV Dükkan’da satışa çıkarılıyor. Belirli irtibat ofislerinde olan dükkanlardan ya da internet sitesinden de annelerin el emekleriyle yaptığı ürünleri satın alıp kullanabiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Kanserin önlenebilen bir hastalık olduğunu ifade eden Vural, “Erken tanı ve moral motivasyon bu süreçte çok önemli oluyor. Eskiden kanserin bulaşıcı olduğu ve yüzde yüz ölümle sonuçlandığına dair bir düşünce vardı ama kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil. Sadece erken teşhis ve iyi bakım çok önemli.” dedi.

“Gönüllü arkadaşların verdiği destek bizim için çok önemli”

LÖSEV’in en büyük önceliğinin gönüllüler olduğuna değinen Özlem Vural, “Sizler ne kadar bizi tanırsanız, bizi bilirseniz bizim için o kadar önemli. Gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda gönüllü arkadaşların verdiği etkinlik ve planlama desteği bizler için çok önemli. Siz de gönüllü olmak isterseniz gönüllü formumuzu doldurarak bizlere destek verebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

LÖSEV’in elden para toplamadığına, gazete, dergi satmadığına ve saç peruk bağışı kabul etmediğine dikkati çeken Vural, “Dolandırıcılara dikkat diyoruz çünkü kapı kapı gezerek LÖSEV’in adını kullanan çok insan var. LÖSEV sadece bağış kanalları üzerinden bağış kabul ediyor. LÖSEV olarak saç ve peruk bağışını sterilize bir durum olmadığı için hastaları riske atmamak adına kabul etmiyoruz.” dedi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected