MENU

Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığına Yönelik Farkındalık Projesi
30 Mayıs 2022, Pazartesi - 09:41
Güncelleme: 30 Mayıs 2022, Pazartesi - 09:41
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversite (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Hayrunnisa Lezgioğlu, Songül Sağlam, Sevda Şahin, Hüsne Uzunyüz, Ronahi İbrahim ve Mervenur Kutlu tarafından Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığına Yönelik Farkındalık Projesini hayata geçirdi.

Proje; OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle Dr. Öğretim Üyesi Özge Öz Yıldırım, Dr. Öğretim Üyesi Özge İşeri, Dr. Arş. Gör. Hatice Uzşen, Öğr. Gör. Dr. Ayşe Metin, Öğr. Gör. Dr. Belgin Şen, Öğr. Gör. Cansev Bal danışmanlığında yapıldı.

Son yıllarda çocuklarda teknoloji bağımlılığının artması ve pandemi sürecinde bu durumun şiddetlendiğinin düşünülmesi nedeniyle yola çıkılan proje “teknolojiye değil, hayat bağlan” sloganıyla düzenlendi.

Proje kapsamında Hüseyin Avni Asal İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen etkinliklerde; ebeveynlerin ve çocukların teknoloji bağımlılığına karşı bilinçlendirilmesi ve kontrolsüz teknoloji kullanımının azaltılması amaçlandı. Bu amaçla Dr. Öğretim Üyesi Kemal Özcan, kontrolsüz teknoloji kullanımının çocuklar üzerindeki etkileri ve alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Serap Güleç Keskin ise çocukları teknolojiden uzaklaştırmanın bir yolu olan filial terapi hakkında bilgi verdi, grup etkinliği olarak da ebeveynlere ve çocuklara birlikte oyunlar oynatıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected