MENU

Fark Ettik ve El Ele Verdik Projesi Tamamlandı
27 Mayıs 2022, Cuma - 10:00
Güncelleme: 27 Mayıs 2022, Cuma - 13:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversite (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Seyit Emre Kanlı, Lütfiye Sıla Arslan, Azmi Kösterelioğlu, Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında hayata geçirdikleri “Fark Ettik ve El Ele Verdik” projesiyle otizme farkındalık oluşturdular.

Proje; Dr. Öğretim Üyesi Özge Öz Yıldırım, Dr. Öğretim Üyesi Özge İşeri, Dr. Arş. Gör. Hatice Uzşen, Öğr. Gör. Dr. Ayşe Metin, Öğr. Gör. Dr. Belgin Şen, Öğr. Gör. Cansev Bal danışmanlığında yapıldı.

Proje kapsamında düzenlenen faaliyetlerden ilki ile otizmli bireye sahip ailelerin yaşadığı psikosoyal sorunlarla baş etme yöntemlerini güçlendirmek hedeflendi.  Bu kapsamda Hürriyetimiz Özel Eğitim Kurumunda eğitim alan otizm tanısı almış çocuğa sahip 30 aileye; Özel Eğitim Öğretmeni Özlem Bahçeci’nin konuk olduğu Otizme Uzman Bir Bakış Webinarı gerçekleştirildi. Webinar öncesi ve sonrasında yapılan değerlendirmelerle otizmli bireye sahip ailelerin yaşadığı psikosoyal sorunlarla baş etme yöntemlerinin olumlu yönde arttığı belirlendi. Ayrıca 30 otizmli birey ve ailesi ile Hasan Bacanlı’nın Psikosoyal Tarama Ölçeğini kullanarak ön test yapıp ailelerin yaşadığı sorunlar belirlendi.

Proje kapsamında yapılan bir diğer etkinlik ise OMÜ Yaşam Merkezinde Otizm Farkındalık Standı açılarak Üniversite öğrencilerinin otizme yönelik farkındalıklarının artırılması hedeflendi. Standı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ve öğrencilere otizme yönelik bilgilendirme yapılarak otizme dikkat çekmek amacıyla kurdele takıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected