Hemşirelik Öğrencilerinden Engelli Farkındalık Atölyesi
17 Mayıs 2022, Salı - 10:28
Güncelleme: 17 Mayıs 2022, Salı - 23:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen Engelli Dostu Hemşirelik Eğitimi Programı (EDHEP) doğrultusunda hemşirelik öğrencileri, OMÜ Yaşam Merkezi’nde Engellilik Farkındalık Atölyesi açtı.

Atölye kapsamında hemşirelik öğrencileri; engellilikle ilgili bilgi yarışması, engelli bireylerle doğru iletişim standı, engellilikle ilgili broşür dağıtımı gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri esnasında gerçekleşen atölyeye öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Atölyede ziyaretçilerin yakalarına “Engelli bireylerin karşılaştığı eşitsizliklerin farkındayım” etiketi takılarak farkındalık oluşturuldu. Özellik bilgi yarışmasında keyifli anların yaşadığı atölyede soruları bilenlere çikolata ikram edildi. Doğru iletişim etkinliğinde ise Türk İşaret Dili Alfabesi, sesli betimleme yöntemi, engelli bireylerle iletişimde göz önünde bulundurulması gereken noktalardan bahsedildi.