MENU

Hemşirelik Bölümü Geliştirdiği Projeyle Görme Engelli Bireylere Işık Saçıyor
13 Mayıs 2022, Cuma - 10:54
Güncelleme: 13 Mayıs 2022, Cuma - 10:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. 

Bu doğrultuda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı, Engelliler Haftası kapsamında "Kitapların Dili Olsa" sloganını taşıyan projeyle görme engelli bireylere ışık tutarken proje kapsamında Hemşirelik Bölümü öğrencileri, sesleriyle dezavantajlı kişileri hayata bağlıyor.

OMÜ’deki Sesli Kütüphane, proje sayesinde farklı eserle daha da zenginleşti

“İç Hastalıkları Hemşireliği İntörnlüğü” dersi alan öğrencilerle birlikte bu yıl ikincisi düzenlenen projede; OMÜ Görme Engelliler Birimi bünyesinde bulunan Sesli Kütüphane için kitap okuma etkinliği gerçekleştiriliyor. Proje başladığından bugüne 30’u aşkın eser kütüphaneye kazandırıldı.

Doç. Dr. Afitap Özdelikara “Sağlık çalışanı topluma ışık olmalı”

Projeye liderlik eden İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Afitap Özdelikara, projeye ilişkin “Sağlık çalışanının en önemli misyonlarından biri topluma ışık tutmaktır. Dolayısı ile bu projede sadece sesli kütüphanemiz zenginleşmiyor, engelli duyarlılığı da sağlanıyor. Yaşamın önündeki engelleri kaldırmak için sorumluluk almak herkesin görevi. Tüm gönüllülerin ve engelli dostlarının etkinliğimize ortak olmalarını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

“Görme engellilerin okuma engelini Sesli Kütüphane ile aşıyoruz”

Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması ve kökleşmesinin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Özdelikara “Kitap okuma kültürünün temelinde yeni ve taze bilgiler edinme, dolayısıyla sürekli öğrenme var. Hazırladığımız proje vasıtasıyla da engelli bireylerin okuma engelini, Sesli Kütüphane sayesinde aşıyoruz. Amacımız, daha çok kitabı seslendirerek görme engelli bireyler için daha kapsamlı ve çeşitli bir envanter oluşturmak.” değerlendirmesinde bulundu. 

Doç Dr. Özdelikara, projeye emek veren tüm Hemşirelik Bölümü öğrencilerini örnek davranışlarından dolayı kutlayarak, projenin daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğini dile getirdi.

İlgili kitap listesine buradan erişebilirsiniz.

X
Secure Login

This login is SSL protected