Havza MYO Öğrencileri YEDAŞ’a Gezi Düzenledi
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 15:14
Güncelleme: 11 Mayıs 2022, Çarşamba - 16:18

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası çerçevesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sekmen ve Öğr. Gör. Halil Yamak gözetiminde İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (YEDAŞ) bilgilendirme gezisi düzenledi.

Ziyarette; YEDAŞ görevlileri tarafından öğrencilere elektrik dağıtım sektörü, kişisel koruyucu donanımlar, yüksekte güvenli çalışma, VR sanal gerçeklik uygulamaları, enerji sektöründe karşılaşabilecekleri iş kazaları ve giyilmesi gereken kıyafetler konularında bilgilendirilme yapıldı.

Daha sonra VR gözlüğü takan öğrenciler, sanal ortamda iş için uygun kıyafetleri giyerek yüksek bir direğe tırmandırıldı. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte öğrenciler, uygulamanın çok faydalı olduğunu ifade etti.