MENU

Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası!
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 09:40
Güncelleme: 11 Mayıs 2022, Çarşamba - 09:40
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası!!!
Siz de etkinlikte yer almak ister misiniz?
Son başvuru tarihi 20 Mayıs 2022

Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası, Türkiye’nin dört bir yanındaki oyun geliştiricileri bir araya getirmeyi hedefleyen uzun soluklu bir oyun geliştirme maratonudur.

Türkiye Oyun Geliştirme Şampiyonası, üç aşamalı bir yarışmadır. Birinci aşama online Game Jam, ikinci ve üçüncü aşama fiziksel olarak düzenlenen Game Jam'lerden oluşmaktadır. Üçüncü aşama olan Türkiye Finali'nin sonunda kazananlar hızlandırma programına kabul edilirler.

Katılımcılar, şampiyona sürecinin başında iki gün boyunca online eğitim alacaklar. Eğitimlerin bitiminde 48 saatlik online olarak gerçekleştirilecek Game Jam’de bireysel olarak veya takımlarıyla Hypercasual oyunlar geliştirecekler. Jam bitiminde belirlenen tarihte sunumlar yapılacak ve jüri üyeleri oyunları önceden belirtilen kriterlere göre oylayacaktır. Online Game Jam’i kazanan takımlar, Bölgesel Yarı Finale katılmaya hak kazanacaklar.
Bölgesel Yarı Final; beş farklı ilde ve çevre illerden yarışmaya katılan oyun geliştiricileriyle beraber gerçekleştirilecektir. 48 saat içinde ve önceden belirlenen mekânda gerçekleştirilecek olan bu Game Jam’in bitiminde de katılımcılar, belli bir tarihte jüri üyelerine sunumlarını oylanmak üzerine sunacaklar.  Bölgesel Yarı Finali kazanan takımlar, Türkiye Finali’ne kazanmaya hak kazanacaklar.

Türkiye Finali; ortak belirlenen bir ilde ve mekânda, Bölgesel Yarı Finali kazanan takımlar arasında yapılacaktır. 48 saatlik Final Jam’i bitiminde, belirlenen tarihte ödül töreninde sunumlar yapılacak ve jüriler takımların geliştirdikleri oyunları önceden belirtilen kriterlere göre oylayacaktır. Finali kazanan takımlara ödüller verilecek ve hızlandırma programına alınacaklar.
Hızlandırma programında katılımcılar, ilk olarak yapılandırılmış eğitimler alırlar. Sonra mentorları belirlenir ve oyunların geliştirilmesi süreci başlar. Program sonundaki Gösterim Günü'nde oyunlarını yatırımcılara ve yayıncılara sunarlar.

Etkinlik Nerede Gerçekleşecek?
Online Eğitim, Discord üzerinden verilecek.
Online Game Jam, Discord üzerinden gerçekleşecek.
Bölgesel Yarı Final; Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Gaziantep illerinde gerçekleşecek. Çevre illerden katılımcılar katılabilecekler.
Türkiye Finali, Bölgesel Yarı Finallerden sonra açıklanacaktır.


Detaylı bilgi için;
Yetenek Kazanımı ve Gelişim Uzmanı
Seda SARAÇ
seda@thegamecircle.com
https://www.thegamecircle.com/

Ek Dosya(lar): 
X
Secure Login

This login is SSL protected