Altınokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Yiğit, Hemşirelik Öğrencileriyle Buluştu
10 Mayıs 2022, Salı - 14:28
Güncelleme: 10 Mayıs 2022, Salı - 15:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen Engelli Dostu Hemşirelik Eğitimi Programı (EDHEP) kapsamında Altınokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit Hemşirelik bölümü son sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması dersine çevrimiçi olarak konuk olan Yiğit; Altınokta Körler Derneği’nin tarihçesi ve faaliyetlerinden, engellilik alanındaki istatistiklerden, engelli bireylerin sağlık alanında karşılaştığı eşitsizliklerden bahsetti. Yiğit, ayrıca sağlık alanında çalışan personelin engelli bireylerle kurduğu iletişimin önemini de vurgulayarak, sağlık çalışanlarının engelli bireylerle iletişim kurarken dikkat etmesi gereken noktaları da özetledi.

Öğrencilerin soruları ile zenginleşen söyleşi, öğrencilerin Altınokta Körler Derneği Samsun Şubesi ziyaret planlamasıyla son buldu.