MENU

Sürdürülebilir Çevre ve Hemşirelik Çalıştayı Düzenlendi
10 Mayıs 2022, Salı - 10:00
Güncelleme: 10 Mayıs 2022, Salı - 15:37
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Çevre ve Hemşirelik Çalıştayı” düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştay, Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalından öğretim elemanları ile hemşirelik son sınıf öğrencilerinin katılımıyla tamamlandı.

Çalıştayda OMÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı, “Sürdürülebilir Yaşam ve Yeşil İklim Yaklaşımları” başlıklı bir konferans verdi. Ardalı, konferansta geçmişten günümüze insan çevre etkileşimi, sanayi devrimi ile çevrenin değişimi, sürdürülebilirlik kavramı, sürdürülebilir kalkınma prensipleri, sağlık hizmetlerinde sürdürülebilirliğin hedefleri, sürdürülebilir üniversite gibi konular hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.

Çalıştayda ayrıca sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada çözüm önerileri ve hemşirenin bu kapsamdaki rolü tartışıldı. Katılımcıların ilgi ile katkıda bulunduğu çalıştay, çalıştay raporunun oluşturulması ile son buldu. Çalıştay raporu, önümüzdeki günlerde OMÜ Hemşirelik Bölümü internet sitesinde paylaşılacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected