MENU

Uluslararası Öğrenciler İftar Programında Buluştu
22 Nisan 2022, Cuma - 14:17
Güncelleme: 22 Nisan 2022, Cuma - 21:28
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (OMÜ-TÜRKÇE) Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler iftar programında bir araya geldiler.

OMÜ-TÜRKÇE tarafından düzenlenen iftar yemeğine; OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, OMÜ-TÜRKÇE Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, OMÜ-TÜRKÇE Yönetim Kurulu üyeleri, öğretim görevlileri ve çok sayıda uluslararası öğrenci iştirak etti.

İftar programında kısa bir konuşma yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Türkiye’de ve İslam âleminde İslam inancından kaynaklanan bir ramazan geleneğinin oluştuğunu; bu gelenek içerisinde sahurun, birlikte iftar etmenin, ikram etmenin, teravihin, ramazan pidesinin, hurmanın ve ramazan programlarının ayrı bir yeri ve değerinin bulunduğunu; bütün bu değerlerin bir araya getirilmesi suretiyle de dinî bir geleneğin sürdürüldüğünü ve bu geleneğin de kültürümüzün önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Bu tarz etkinliklerin uluslararası öğrencilerin birlik ve beraberliği için önemli olduğunu dile getiren Şişman "Ramazanın maneviyatıyla bir araya gelen uluslararası öğrencilerimizin birlik ve beraberliği için iftar programları önem arz etmektedir. Biz de böyle bir günde siz değerli öğrencilerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi. 

X
Secure Login

This login is SSL protected