MENU

DEPAD Tarafından Diş Hekimliği Fakültesine Tam Akreditasyon Verildi
08 Nisan 2022, Cuma - 12:02
Güncelleme: 09 Nisan 2022, Cumartesi - 00:18
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Diş Hekimliği Eğitimi Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) değerlendirmesi sonucu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, mezuniyet öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Programına ilişkin ulusal standartların tümünü karşıladığı belirtilerek tam akreditasyon aldı.

DEPAD tarafından ilk akreditasyon kurum ziyareti gerçekleştirilen Fakülte, bu alanda öncü rol üstlenerek Türkiye’de birinci sırada akredite olma özelliğini kazandı.

“Özverili ve yoğun bir şekilde çalıştık”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Özkan, yaptığı değerlendirmede 29 yıllık geçmişe sahip fakültenin, akreditasyon çalışmalarına 2019 yılında başlandığını söyledi.  Prof. Dr. Özkan, öğretim üyeleri tarafından gönüllülük esasıyla oluşturulan komisyonlarla özverili ve yoğun bir şekilde çalışılarak 2020 Ekim ayında UDEPAK’a mezuniyet öncesi diş hekimliği eğitimi akreditasyon başvurusu yapıldığını ifade etti. 

“2028 yılına kadar tam akreditasyonumuz onaylandı”

2021 Kasım ayında Fakültenin Türkiye’de akreditasyon amacıyla ziyaret edilen ilk Diş Hekimliği Fakültesi olduğuna dikkat çeken Dekan Özkan, “Kurum ziyaretlerine gelen heyetin değerlendirme ve incelemesi sonucunda 06 Nisan 2022 tarihinde 6 yıllık süre ile 2028 yılına kadar tam akreditasyonumuz onaylandı. Böylece kurumumuzun lisans eğitimi programı, ülkemizde birinci sırada akredite olma özelliğini kazanmıştır.” dedi.

“Sadece bölgenin değil, Türkiye’nin önde gelen fakültesi”

Fakültenin alanındaki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadrosuna vurgu yapan Özkan konuşmasını şöyle tamamladı: “Fakültemiz; gerek eğitimde gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde gerekse de hastalara sunduğu sağlık hizmetinde, sadece bölgenin değil, Türkiye’nin önde gelen fakültelerinden. Diş Hekimliği Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından tam akredite olan Fakültemizin, yükselen başarı grafiğiyle gelecekte uluslararası alanda da adından söz ettiren bir eğitim kurumu olacağından hiç şüphemiz yok. Sürece başından sonuna kadar katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

X
Secure Login

This login is SSL protected