MENU

Hemşirelik Bölümünde ‘Affetmenin İyileştirici Gücü’ Etkinliği Düzenlendi
05 Nisan 2022, Salı - 09:36
Güncelleme: 05 Nisan 2022, Salı - 09:36
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından düzenlenen Olmak Üzerine Konuşmalar etkinliklerinden birisi olan ‘Affetmenin İyileştirici Gücü’ adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlknur Aydın Avci’nın moderatör olduğu söyleşide Ankara Üniversitesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Öznur Özdoğan konuk edildi.

Söyleşi OMÜ Youtube kanalı aracılığıyla online olarak gerçekleştirildi. Söyleşide konuyu aktarırken Kur’an-ı Kerim ayetlerine, hadis-i şeriflere, ünlü tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin sözlerine yer verildi.

Özdoğan konuşmasında “İnsan kişiyi affetmez, ancak süreci affedebilir, kişiyi affetmek yaradana mahsustur ve affetmek insana iyi gelir” sözleriyle affetmenin önemine değindi.  Ayrıca Özdoğan, “Hak şerleri hayr eyler, Arif anı seyreyler, zannetme ki gayreyler, mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.” diyerek Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın Marifetname’sinden bir beyti ile sözlerini tamamladı.

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ilgi gösterdiği etkinlik, Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı’nın söyleşinin anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected