MENU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 47. Yaşını Kutluyor

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

01 Nisan 2022, Cuma - 09:00
A+ A-
31 March 2022

Adını bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’dan alan Üniversitemizin 47. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyoruz.

1 Nisan 1975 tarihinde TBMM'nde kabul edilen ve 11 Nisan 1975 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 1873 sayılı "Dört Üniversite Kurulması Hakkında Kanun” ile kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ilk olarak 50 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.

47 yıllık bir geçmişe sahip olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi kurumsal yapısı, vizyoner eğitim anlayışı, yeşil kampüsleri ve gelişen altyapısıyla şehrin ve yükseköğretim camiasının önemli üniversitelerinden biridir. Kuruluşundan bu yana birçok başarıya imza atan Üniversitemiz, ülkeye bilim insanları, akademisyenler, alanında başarılı iş insanları yetiştirmiştir. Bilimsel yapıya katkıda bulunan akademisyen kadrosuyla güçlü bir görüntü çizen Üniversitemiz, öğrencisine de verdiği değerle ön plana çıkmaktadır.

47. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştireceğimiz etkinliklerde heyecanımıza ortak olmak üzere akademisyen ve öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Prof. Dr. Yavuz Ünal

Rektör

Etkinlik Takvimi'ne gözat
X
Secure Login

This login is SSL protected