MENU

“Narlı” Kenevir Çeşidine Ait Tohumluk İhalesi Yapıldı
22 Mart 2022, Salı - 11:29
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 10:50
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Bünyesindeki Kenevir Araştırmaları Enstitüsü ile Türkiye’nin ilk yerli ve millî kenevir çeşitlerini üreten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), “yeşil hazine” olarak adlandırılan bu bitkiyle ilgili çalışmaların ticarileşmesi yolunda atılacak adımları hayata geçirmeye davam ediyor.

Bu amaçla OMÜ Kenevir Araştırmaları Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescillenen ve gelecekte özellikle tekstil alanında büyük kazanımlar sağlaması beklenen “Narlı” kenevir çeşidine ait tohumluk ihalesi yapıldı.

Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep başkanlığında yürütülen ihale Samsun’da yayın yapan iki yerel gazete ve üniversite web sayfasından duyuruldu. 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre açık teklif usulüyle yapılan ihaleyi, 13. turun sonunda Keneviro Tarım Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı.

İhaleyi kazanan firma yılda asgari 30 ton “Narlı” kenevir tohumluğu üretmek zorunda olacak. Başlangıçta 400 kilodan az olmamak üzere “Narlı” kenevir tohumluğu firmaya OMÜ tarafından verilecek. Firma, tohum ihtiyacını bir önceki yılın Kasım ayında OMÜ’ye bildirecek. İhale kapsamında üniversite, yüklenici firmanın istediği tohumluğu yetiştirerek teslim edecek. Bu tohumların ekimi ise Samsun Bölgesinde yapılacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected