MENU

OMÜ’de Pi Günü Etkinliği
15 Mart 2022, Salı - 13:43
Güncelleme: 15 Mart 2022, Salı - 22:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğretim üyesi Doç. Dr. Esen Ersoy koordinatörlüğünde “14 Mart Pi Günü” etkinliği düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; akademisyenler, davetliler ve Samsun’un çeşitli okullarından 6. ve 7. sınıf düzeyinde öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Üyesi Esen Ersoy “Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız etkinliğimizde; pi sayısının tarihi, önemi ve gizemi, pi sözlüğüne yer verildi. Ünlü matematik sabiti 'pi' sayısını tanıtmak ve matematiği öğrencilere eğlenerek öğretmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pi sayısının tarihçesinden bahseden İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ise pi sayısının ismini Yunanca περίμετρον (çevre) sözcüğünün ilk harfi olan π’den aldığını belirterek pi sayısının aynı zamanda Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilindiğini ve pi sayısının kültürel açıdan matematiksel sabitler içerisinde en çok etki yaratan sayı olduğunu dile getirdiler.

Etkinliğin devamında OMÜ Vakfı Koleji, TED Koleji ve Samsun Açı Okullarından gelen ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla basamak ezberleme yarışması yapıldı.

Yarışmada, pi sayısında virgülden sonraki 200 basamağı ezberleyen OMÜ Vakfı Koleji öğrencisi Ali Yağız Yasin Doğan birinci, Samsun Açı Okullarından Tuana Beren Türkmen ikinci, Reyhan Kocalar üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyaları Doç. Dr. Esen Ersoy tarafından verildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected