MENU

OMÜ ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü
11 Mart 2022, Cuma - 18:41
Güncelleme: 14 Mart 2022, Pazartesi - 23:43
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere OMÜ öğrencilerinin de dâhil edilmesini hedefleyen iş birliği protokolü imzalandı.

OMÜ Rektörlüğünde imzalanan protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu imza attı. İmza töreninde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da yer aldı.

Protokolle; OMÜ’de öğrenim gören öğrencilerin yükseköğrenimleri sürecinde aldıkları eğitimlerin yanında onların beden ve ruh sağlığını korumak; ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek; yeni ilgi alanları kazanmalarına imkân sağlayarak gerek sağlık ve gerekse sosyal durumlarının iyileşmesine, yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine fırsat verecek hizmetler sunmak ve onları ruhsal ve bedensel sağlıklarına özen gösteren bireyler olarak yetiştirmek; birlikte düzenli ve disiplinli çalışma, dinlenme ve eğlenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmesi amaçlanıyor.

"Millî sporcularımızı Samsun’a çekmek istiyoruz"

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, protokolün amacına işaret ederek “Protokolle hedeflediğimiz iki husus var. Birincisi; Samsun’un adına ve tarihteki şanına yakışır bir şekilde yeni bir misyon üstlenmesi. Özellikle millî sporcularımız ile lisanslı sporcularımıza sağlanan ayrıcalık sayesinde bu şehri toparlamak ve ülkemizin her yönüyle gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Protokolle hedeflediğimiz temel noktalardan biri bu. Biz eğitim konusunda üstümüze düşeni yapacağız. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzün burada istihdam noktasında bir ayrıcalık tanıması suretiyle lisanslı ve özellikle millî sporcularımızı Samsun’a çekmek istiyoruz. Bir diğeri; İl Müdürlüğümüzün ihtiyacı olması hâlinde OMÜ’nün sahip olduğu imkânlardan, yani hem akademisyenlerimizden hem de danışmanlık hizmeti ve fiziki mekânlardan kontrollü bir şekilde istifade etmesi. Bu mekânlar, bu millete ve şehre ait. Dolayısıyla bu şehrin çocuklarının bunları kullanması bizi mutlu edecektir. Bu noktada ortak hareket etmek ve olanaklarımızı birlikte kullanmak istiyoruz.” dedi.

"OMÜ ve SAMÜ ihtiyaç duyduğunda hazırız"

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu ise sporun önemi üzerinde durarak “Ben de protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın da nezaretinde olması hoş oldu. Neticede bütün aktiviteleri yaparken Büyükşehir Belediyesinin destek ve yardımlarını görüyoruz. 1938’de kurulduğunda Genel Müdürlüğümüzün ilk dikkate aldığı konu, beden terbiyesi olmuştur. Bedenimizi hem fiziken hem ruhen spor ile doyurabiliriz. OMÜ ve SAMÜ ihtiyaç duyduğunda hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü öğrencilerin ciddi bir kısmı yurtlarımızda kalıyor.  Bu protokol inşallah Bakanlığımızın bünyesindeki KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizin, derslerinin dışındaki zamanı dolu dolu geçirmesine katkı sağlayacaktır. Böylelikle sporu tabana yayarak, her bir genci sporla buluşturup öz güvenlerine katkı sağlayacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

"OMÜ çok köklü bir üniversite"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de her iki üniversite arasındaki iş birliğinin Samsun'a önemli yansımaları olacağını belirtirken şunları dile getirdi: “Burada birçok alandaki iş birliği, imkân ve kabiliyetlerimizin; tüm kurumlarımızın birbirlerine destek olacak, tamamlayacak şekilde kullanılması çok ciddi anlamda sinerji ortaya çıkarıyor. Karadeniz’in merkezi Samsun'un önemli dinamiklerinden olan OMÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında çok köklü bir konumda bulunuyor. Sporda, kültürde, sanatta, bilimde, teknolojide, sağlıkta yani hayatın hemen hemen her alanında çok güçlü bir üniversite. Aynı şekilde SAMÜ de öyle. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Samsun'daki üniversitelerimizle hakikaten çok iyi bir dinamizm yakaladık. Bu üniversitelerimiz sanki bizim kurumlarımız gibi. Tabii Büyükşehir Belediyesi de bu 2 güzide üniversitemizin bir kurumu gibi. Bu zemini, bu kültürü ve bu geleneği inşallah çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Özellikle spor alanında da gençler geliyor. OMÜ'de millî ve uluslararası düzeyde de ülkemizi temsil eden önemli sporcularımız var. Bu durum Samsun’a ayrı bir spor bilinci katıyor.” 

X
Secure Login

This login is SSL protected