MENU

OMÜ Yayın Koordinatörlüğü Kuruldu
10 Mart 2022, Perşembe - 13:28
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 10:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) süreli ve basılı yayınlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak amacıyla OMÜ Yayın Koordinatörlüğü kuruldu.

Yönetim Kurulunda 7 akademisyene sahip Koordinatörlük; Yönetici Doç. Dr. Kemal Özkurt; Süreli Yayınlar Sorumlusu Doç. Dr. Okay Pekşen, Basılı Yayınlar Sorumlusu Doç. Dr. Cafer Özdemir, üyeler Prof. Dr. Ali Seylan, Prof. Dr. Bülent Ayas, Doç. Dr. Sevim Alışır, Dr. Öğr. Üyesi Fırat Yerlikaya'dan oluşuyor.

Bilimsel dergilerin kalitesinin artırılması hedefleniyor

Yayın Koordinatörlüğü sayesinde OMÜ bünyesinde yayın yapan dergilerin kalitesinin artırılması amacıyla ihtiyaç duyulan dizgi-mizanpaj desteği, talep eden süreli yayınlara İngilizce ve Türkçe dil editörlüğü imkânı sağlanacak. Koordinatörlük; ulusal ve uluslararası görünürlüğü ve kalifikasyonu arttırmak amacıyla indekslerde taranma kriterlerine ve etik ilkelere uygunluk sağlamak adına danışmanlık hizmeti vererek dergilerin ulusal ve uluslararası niteliğinin arttırılmasını ve talep edilen bir statüye ulaşmasını hedefliyor.

OMÜ Yayınları’nın uluslararası bir yayınevi statüsüne sahip olması bekleniyor

Koordinatörlüğün ikinci çalışma alanı ise ders kitabı, bilimsel kitap, çeviri kitap gibi her türlü kitabı kapsamakta. Üniversitenin bilim, eğitim, sanat ve kültür alanlarındaki bilgi birikimini toplum hizmetine sunmayı amaçlayan araştırma-inceleme, bildiri, armağan kitapları ile popüler bilim ve sanat kitaplarının (dizi ve el kitapları) hakem değerlendirmelerinin ardından yayımlanması ve depolanması ise Koordinatörlüğün Basılı Yayınlar Birimi tarafından gerçekleştirilecek. Bu nedenle 17 Haziran 2021 tarihinde OMÜ Yayın Yönergesi hazırlanmış ve yürürlüğe girmişti. (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Kurum/78633602). Süreli ve basılı yayınların süreçleri de bu yönerge ile belirlendi. Yönerge, OMÜ Yayınları’nın aktif hâle getirilmesi ve OMÜ akademik personeli ve araştırmacıları başta olmak üzere Üniversite dışından da talep edilen kitapların basımı ve yayımını yapmak için yeniden hazırlandı. Böylelikle OMÜ Yayınları’nın uluslararası bir yayınevi statüsüne sahip olması bekleniyor.

OMÜ Yayın Koordinatörlüğü hakkında bilgi edinmek, kitap basım süreçlerini ve OMÜ dergilerini takip etmek amacıyla https://omuyayinlari.omu.edu.tr/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

X
Secure Login

This login is SSL protected