MENU

Tıp Fakültesi Dekanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Bir Dizi Etkinlikle Kutladı
08 Mart 2022, Salı - 19:09
Güncelleme: 08 Mart 2022, Salı - 20:27
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı, hayatı ve hayatımızı güzelleştiren kadınların bu gününü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler; OMÜ Kurupelit Kampüsü’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Çelenk törenine; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Alaylı, Başhekim Prof. Dr. Fatih Özkan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak, Fakülte Sekreteri Hatice Aztopal Çavuş ve Tıp Fakültesinin kadın öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Çokluk “Kadın akademisyenlerimizin sağladığı katkı mükemmellik derecesinde büyüktür”

Çelenk törenin ardından etkinliklere Tıp Fakültesi Dekanlığı mavi salonda devam edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, kadınların toplumsal hayattaki rollerinin önemini vurgulayarak “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; öncelikle başta ‘Türk çocuğu öksüz kalır ama yurtsuz kalamaz’ diyerek beşikteki bebeğini ve küçük yaştaki oğlunu evde bırakarak Erzurum Aziziye Tabyaları’nı savunmak için savaşa koşan Nene Hatun olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda yer alan kadınlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Kadınlarımızın, ulusumuzun kültür ve medeniyetine sağladığı katkıyı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir' diyerek özetlemiştir. Tıp Fakültemizde kadın akademisyenlerimizin sağladığı katkı mükemmellik derecesinde büyüktür. Onlar çok iyi birer akademisyen, çalışkan birer bilim insanı ve iyi birer hekimdirler. Onların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyor ve içtenlikle saygılarımı sunuyorum. Bugünkü etkinliği hazırladıkları için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Kadın olmak, farklı başlıklarla ele alındı

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Alaylı’nın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmanın ardından sırasıyla; Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici “Neden 8 Mart?”, uzmanlık öğrencisi Dr. Başak Dağdemir Ezber “Bir Kadın Gittiğinde”, uzmanlık öğrencisi Dr. Merve Çelenk “Cumhuriyet Kadınları” ve Doç. Dr. Berat Dilek Demirel “Kadın Doktor Olmak” başlıklı sunumlarıyla katılımcılara hitap etti.

Etkinlikler kapsamında Tıp Fakültesi emekli öğretim üyelerinden olan ve yakın zamanda hayatını kaybeden Prof. Dr. Gönül Oğur da Prof. Dr. Canan Seren tarafından yapılan sunumda sevgi ve rahmetle yâd edildi.

Öte yandan Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürlüğü tarafından Tıp Fakültesi kadın öğretim üyelerine hitaben gönderilen mesajı Doç. Dr. Berat Dilek Demirel okudu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Meftun Ünsal’ın objektifinden “Kadın Gözüyle Dünya” isimli fotoğraf gösterimine yer verildi.

Doç. Dr. İlkay Çamlıdağ ve MR Sorumlu Teknisyeni Sema Yıldırım tarafından verilen mini bir konser ise etkinliklere renk kattı.

Tıp Fakültesindeki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, Dekan Prof. Dr. Cengiz Çokluk’un organizasyonda emeği geçenlere çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected