MENU

Fransa Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Brousse’dan OMÜ’ye İş Birliği Ziyareti
05 Mart 2022, Cumartesi - 09:17
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 11:15
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Fransız Dili İşbirliği Ataşesi Vincent Brousse, Fransız Kültür Kurslar Müdürü Hülya Öz ve beraberindeki heyet,  eğitim alanında iş birliğini geliştirmek için Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni (OMÜ) ziyaret etti.

İlk olarak OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret eden Ataşe Vincent Brousse başkanlığındaki heyet daha sonra Yabancı Diller Yüksekokulu ve Uluslararası İlişkiler Biriminde temaslarda bulundular.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen görüşmeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Yaman, Yabancı Diller Yüksekokulu Fransızca Birimi Dersler ve Sınavlar Koordinatörü Öğretim Görevlisi Tülay Tütüncü ile Fransız Dili Kurslar ve Etkinlikler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Demir Kara katıldı.

Görüşmede OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde 2017 yılında hazırlanan bir protokolle Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen uluslararası geçerliliğe sahip DELF-DALF sınavlarının sınav merkezi durumun güncellenerek yeni protokolle devamının sağlanması planlanıyor.

Yeni protokolle staj ve eğitim burslarından yararlanılması; Fransız kültür etkinlikleri kapsamında sunulan altyazılı Fransız filmlerinin öğrencilerin kullanımına açılması, yarı çevrimiçi - yarı yüz yüze Fransızca derslerin ve materyal platformunun OMÜ için etkin hale getirilmesi, Erasmus+ kapsamında öğretim elemanları değişim programlarından yararlanması amaçlanıyor.

Fransa’daki işbirliği üniversitelerinin sayısının artırılmasının yanı sıra Türkiye-Fransa üniversiteleri ile ortak projeler yapılması, staj programlarının düzenlenmesi konuları da ele alındı. Ayrıca yeni protokolde Fransız Kültür tarafından her ay yayımlanan Haber Bülteni’nin OMÜ kullanımına açılması kararı alındı.

Görüşme hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected