MENU

Covid-19 Salgınına Rağmen Tıp Fakültesi Hastanesinde Karaciğer Nakilleri Devam Ediyor
03 Şubat 2022, Perşembe - 09:30
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 11:10
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, Covid-19 salgınına rağmen Karaciğer nakilleri hız kesmeden devam ediyor. Başarılarıyla her zaman bölgenin yıldızı olan Tıp Fakültesi Hastanesi, 34 kez başarılı karaciğer nakli gerçekleştirdi.  

Konu hakkında bilgi veren Karaciğer Nakil Ünitesi Sorumlusu Dr. Oğuzhan Özşay “Başka bir şehirde beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri, Dr. Kağan Karabulut ve Dr. Mehmet Can Aydın tarafından yapılan ameliyat sonrası helikopter ambulans ile Hastanemize getirildi. Karaciğer sirozu gelişen bir hastayı, 9 saat süren ameliyatla yeni karaciğerine kavuşturduk ve taburcu ettik.” ifadelerini kullandı.

Dr. Özşay, Üniversitenin Covid-19 salgınına rağmen karaciğer nakli gereken hastalara hizmet vermeye devam ettiğine dikkat çekerek gerekli tüm önlemlerin dünya standartlarına göre alındığını dile getirdi. Bundan sonraki hedeflerinin Karadeniz’de ilk defa yapılacak olan canlı vericili karaciğer nakli olduğunu ve bu hedefe 2022 yılında ulaşacaklarını vurgulayan Özşay,  nakil ünitesine verdikleri destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal  ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan’a teşekkür etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected