MENU

OKTAM’dan ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Etkileri’ Eğitimi
30 Ocak 2022, Pazar - 09:29
Güncelleme: 30 Ocak 2022, Pazar - 15:28
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) tarafından 19 Mayıs İlçesi’nin Çandır Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlara “Kadına Yönelik Şiddet ve Etkileri” konulu eğitim verildi.

Eğitim Fakültesi öğretim Üyesi ve OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız tarafından verilen eğitimle vatandaşlar, aile içinde kadına yönelik şiddetin, kadın, çocuk ve ailenin diğer bireyleri üzerindeki olumsuz etkileri konularında bilgilendirildi. Kumcağız, şiddet uygulanan bireylerde, fiziksel rahatsızlıklar, suçluluk hissi, düşük özgüven, utanma, yalnızlık, istismarı önemsememe, başarısızlık hissi, kendinden memnuniyetsizlik, değersizlik hissi ve konsantrasyon güçlüğü gibi olumsuz durumlar görüldüğüne dikkat çekti.

Eğitimlerde Prof. Dr. Kumcağız, ailesinde şiddete tanık olan ya da maruz kalan çocuklarda; düşük benlik saygısı, kendine güvensizlik, iletişim sorunları, uyum sorunları, suça yönelme, antisosyal özellikler, yıkıcı davranışlar, kişilik bozuklukları, düşük akademik başarı ve intihar eğilimi gibi durumların olası olduğunu ifade etti. İçinde şiddet olan bir ailede yetişen çocukların, şiddete başvurma oranının yüksek olduğunu belirten Kumcağız “Çocuklar aile içindeki şiddetten; şiddetin, çatışmaları çözmek için kullanılan uygun bir yöntem olduğunu, şiddetin aile ilişkilerinin bir parçası olduğunu, şiddetin diğer insanları kontrol etmek için kullanılacak bir yol olduğunu öğrenir.” dedi.

Katılımcılara Kadına Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi verildikten sonra eğitim sonlandırılırken, ayrıca eğitimin etkililiğini değerlendirmek için aile içinde kadına yönelik şiddete ilişkin hazırlanan anket katılımcılara uygulandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected