MENU

35 Minik Öğrenci, OMÜ-Kızılay Çocuk Üniversitesi Projesi’ne Katıldı
26 Ocak 2022, Çarşamba - 14:49
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 11:04
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Genç Kızılay Topluluğunun hayata geçirdiği “OMÜ-Kızılay Çocuk Üniversitesi” projesi kapsamında Atakent İlkokulundan gelen 35 minik öğrenci; OMÜ Ziraat, Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakültelerindeki uygulamalı derslere, atölye çalışmalarına ve sergilere katılarak eğitimlerini tamamladı.

Farklı etkinliklerle zenginleşen eğitimlerin ikinci gün programında Genç Kızılay Topluluğu üyeleri, çocuklarla beraber Atakum Gençlik Merkezinde atölye çalışmalarına katıldı. Ahşap boyama, ebru, müzik ve tiyatro atölyesi gibi çeşitli etkinliklere yer verilen projede küçük öğrencilere Kızılay kupası hediye edildi.

“Küçük Kızılaycılar yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

OMÜ - Kızılay Çocuk Üniversitesi projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Fatih İpek, projeyle ilköğretim öğrencilerine üniversiteyi sevdirmek, heveslendirmek ve çocuklara bir şeyleri yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatı vermek istediklerini söyledi. İpek, ayrıca çocukların gelişmekte olan düşünce dünyalarına Kızılayı yerleştirmek ve küçük Kızılaycılar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

35 öğrencinin projeden yararlandığına işaret eden İpek “2 gün süren projenin ilk günü öğrencilere kampüsü gezdirdik. Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Ziraat Fakültesi Uygulama Alanları ve Eğitim Fakültesi ziyaret edilerek öğrencilere uygulamalı dersler verildi. Uygulamalı dersler, atölye çalışmaları ve sergiler olmak üzere 3 tipte tanıtıcı ve eğlenceli dersler yapıldı. Çocuklara temel düzeyde bilgiler vererek laboratuvarlarda deneyler izlettik. Ayrıca çocuklara Kızılay, afet bilinci, temel ilk yardım gibi eğitimleri de verdik.” ifadelerini kullandı.

2 gün süren eğitimin ardından 35 öğrenci, temsilî diploma töreniyle OMÜ-Kızılay Çocuk Üniversitesinden mezun oldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected