MENU

Matematik Bölümü 14 Mart Pi Günü’nü Kutladı
15 March 2024, Friday - 09:53
Updated: 15 March 2024, Friday - 11:54
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esen Ersoy başkanlığında ‘14 Mart Pi Günü’ düzenlendi.

Etkinlik, Matematik Öğretiminde Etkinlik Geliştirme dersi kapsamında gerçekleştirildi. Doç. Dr. Esen Ersoy ve öğrencilerinin hazırladığı programda Pi sayısının önemi ve gizemi, Pi sözlüğü, karaoke ve Pi sayısının basamak değerini ezberleme yarışması yer aldı. 

Pi sayısının öneminden bahseden öğrenciler, Pi sayısının ismini Yunanca περίμετρον (çevre) sözcüğünün ilk harfi olan π’den aldığını belirterek pi sayısının aynı zamanda Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilindiğini dile getirdiler.

Etkinliğin devamında OMÜ Vakfı Koleji, TED Koleji, Samsun Açı Okulları, Mafen Okulları, Bafra Galip Öztürk Orta Okulu, İlkadım Osmangazi İmamhatip Ortaokulu ve Ondokuz Mayıs ilçesi Kösedik Ortaokulundan gelen ilköğretim 6’ıncı ve 7’inci sınıf öğrencilerinin katılımıyla Pi sayısının basamak değerlerini ezberleme yarışması yapıldı.

Yarışmada, Pi sayısında virgülden sonraki 100 basamağı ezberleyen OMÜ Vakfı Koleji öğrencisi Dila Atasever birinci, Ondokuz Mayıs ilçesi Kösedik Ortaokulundan Mert Hancı ikinci, İlkadım Osmangazi İmamhatip Ortaokulundan Ahmet Kaan Bilgi üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyaları Doç. Dr. Esen Ersoy tarafından verildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected