MENU

Astronom Aydın Zaim, Mühendis Adayı Öğrencilerle Bir Araya Geldi
13 November 2023, Monday - 12:16
Updated: 13 November 2023, Monday - 15:42
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme şirketinde Astronom olarak çalışan Aydın Zaim, ‘Uzay ve Uydular’ konusunda mühendislik bölümlerinde eğitim alan öğrencilere bilgiler verdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı, Meteoroloji Bölge Müdürü Bülent Şirin, TÜRKSAT Pazarlama Direktörü Muhammed Emin Furkan, TÜRKSAT İl Müdürü Mustafa Öner Dikdere, proje yöneticileri Itır Işın, Zeliha Çarıkcıoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aydın Zaim düzenlediği sunumda; TÜRKSAT'ın faaliyet alanları hakkında mühendislik öğrencilerini detaylı bilgilendirdi. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Zaim, TÜRKSAT’ın staj programı hakkındaki aşamalara da değindi.

Ülkemizin önemli üniversitelerinden birinde bulunduğundan dolayı memnuniyetini dile getiren Samsun İl Müdürü Mustafa Öner Dikdere ise TÜRKSAT markalarından Pycon, Belgenet, fiber internet Kablonet’e gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Öğrencilere TÜRKSAT'ı takip etmeleri uzay konusunda daha meraklı olmalarını tavsiye edildiği yoğun katılım sağlanan söyleşide, Samsun faaliyetlerinin artarak devam edeceği ifade edildi.

Konferans; Astronom Aydın Zaim’e plaket ile fidan sertifikası takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected