MENU

OMÜBAM’dan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çalışanlarına “Madde Bağımlılığı” Eğitimi
16 June 2023, Friday - 15:47
Updated: 16 June 2023, Friday - 15:47
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Bağımlılık ile mücadele kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezince (OMÜBAM) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü personeline yönelik “Madde Bağımlılığı” konulu eğitim verildi.

Bağımlılığa dair pek çok konu işlendi

OMÜBAM Yönetim Kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın’ın verdiği eğitimde; ‘Bağımlılık Kavramı’, ‘Bağımlılık Döngüsü’, ‘Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Sınıflandırılması’, ‘Bağımlılığın Nedenleri’, ‘Bağımlılığın Tedavisi’, ‘Bağımlılıkla İlgili Yanlış İnanışlar’ gibi konu başlıkları ele alındı.

Sunumunda Dr. Öğr. Üyesi Altın, bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun öneminin altını çizerek, “Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nda yer alan (2018 – 2023) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının madde bağımlılığıyla mücadeledeki görev ve sorumluluklarından bahsetti.

Dr. Öğr. Üyesi Altın “Mücadele sürecinin koordinasyonu, izlenmesi ve değerlendirilmesi büyük önem taşıyor”

OMÜBAM akademisyeni Altın, bağımlılıkla mücadelede başarı elde edilebilmesi için mücadele sürecinin koordinasyonu, izlenmesi ve değerlendirilmesinin büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek sunumunu tamamladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected