MENU

48’inci Kuruluş Yılı Anısına 48 Fidan Toprakla Buluştu
04 April 2023, Tuesday - 11:17
Updated: 06 April 2023, Thursday - 11:08
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Tahsin Tuncalı Parkı Rekreasyon Alanı Açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 48’inci kuruluş yılı anısına 48 fidan; Kurupelit Kampüsü içerisinde yer alan Tahsin Tuncalı Parkı Rekreasyon Alanı açılışında toprakla buluşturuldu.

Sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında koruma ve kullanma dengesi gözetilerek kamunun hizmetine sunulan Tahsin Tuncalı Parkı’ndaki fidan dikme etkinliğine; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, dekanlar, akademisyen ile çok sayıda idari personel ve öğrenci katıldı.

48’inci kuruluş yılı anısına 48 fidanın dikildiği Tahsin Tuncalı Parkı’nda konuşan Rektör Ünal,  Üniversite olarak çevreyi koruma bilincindeyiz. Kampüsümüzün daha yeşil bir atmosfere bürünmesini istiyoruz.” dedi

“Türkiye’nin en özel kampüsü”

OMÜ’nün Türkiye’deki en nadir kampüslerden birine sahip olduğunu dile getiren Rektör Ünal Tahsin Tuncalı Parkı Rekreasyon Alanı açılışında şu değerlendirmelerde bulundu:

“İnsanın huzur bulacağı, diğer varlıklarla eş zamanlı olarak yaşayabileceği bir yaşam alanı oluşturmak gerekiyor. Kampüsün tamamını yaşam alanına dönüştüreceğiz. Sahip olduğumuz doğal varlığın gereğini yapmak, doğal varlığı imkân olarak kullanmak ve bunları avantaja dönüştürme arzusu içerisindeyiz. Kampüs içerinde gerekli bütün çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bir yıl içerisinde Yüzme Havuzu tekrar hizmete alınmış olacak. Türkiye’nin en özel kampüsüne sahibiz. Daha da güzeli, bu güzel kampüsün değerini bilen bir kadroya sahibiz. Kütüphanenin olduğu alanda ek bina inşaatına başlandı. Kütüphanenin tamamını, bir konsept içerisinde yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz. Bizden sonra gelecek nesillere, bu varlıklardan istifade edecekleri bir miras bırakmak istiyoruz. Sizlerden istirhamımız; sahip olduğumuz değerleri hor kullanmamanız. Çocuklarımıza ve gelecek öğrencilerimize gurur duyacakları, dolaşıp eğlenecekleri, sağlıklı bir şekilde yaşam sürecekleri bir kampüs bırakmak, en büyük temennilerimizden biri.”

Tahsin Tuncalı Parkı hakkında

Tahsin Tuncalı Parkı, OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'nde Merkez Kütüphane, Ziraat Fakültesi, Fen Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi beşgeninde bulunan park 25 bin metrekarelik alana sahip.

İlk olarak Nisan 2016 yılında kullanıma açılan parkın, 2019 yılındaki kampüs içi tramvay hattı çalışmaları esnasında giriş kısımları bozulmuştur. Raylı sistemden ötürü artık işlevsel olmayacağı gerekçesiyle parkın içerisindeki kullanımlar iptal edilmiş, peyzaj üniteleri sökülerek kampüs içerisinde başka noktalarda değerlendirilmiştir. Pandemi sürecinin de etkisiyle atıl kalan park 2022 yılında Çevre Düzenleme Müdürlüğünün girişimleriyle rehabilite edilerek 2023 yılı Nisan ayında tekrar hizmete hazır hâle getirilmiştir.

Parkın içerisinde bulunan dinlenme alanları yeniden peyzaj üniteleriyle donatılmış, yıkılan kafeterya yeniden inşa edilmiş, yürüyüş yolları yeniden kullanılabilir hâle getirilmiş, aydınlatma üniteleri yeniden tesis edilmiş ve orman içerisindeki bir adet yapay dere ve gölet yeniden su akar hâle getirilmiştir.

Kamera: Zekican Gürkan / Kurgu: Muhammed Dulkadir

X
Secure Login

This login is SSL protected