MENU

Merkez Kütüphane’deki “Kadın Özel Koleksiyonu” Yeni Yerinde
14 March 2023, Tuesday - 00:14
Updated: 14 March 2023, Tuesday - 00:14
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) “BasicEDU- Temel Eğitim Yoluyla Dezavantajlı Kadınların Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi için Model Geliştirme" isimli proje kapsamında Merkez Kütüphane’de oluşturulan  ‘Kadın Özel Koleksiyonu’ yeni yerine taşındı.

Temel varlık nedeni olan eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme (AR-GE) faaliyetlerini etkin ve yenilikçi bir biçimde sürdüren OMÜ’nün bilgi hazinesi konumundaki Merkez Kütüphane, diğer alanlarda olduğu gibi kadın merkezli kaynak ve arşivleri daha çağdaş bir düzende öğrenci ve akademisyenlere sunma ve ulaştırma yolunda adımlar atıyor.

Kitaplar; Türkiye Ulusal Ajansının desteklediği projenin bütçesinden ve farklı kaynaklardan elde edildi

Yeni yerinde araştırmacı ve okuyuculara hitap edecek olan ‘Kadın Özel Koleksiyonu’; yürütücülüğünü OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının yaptığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “BasicEDU- Temel Eğitim Yoluyla Dezavantajlı Kadınların Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi için Model Geliştirme” projesinin bütçesinden ve farklı kaynaklardan temin edilen 318 kitabı barındırıyor. 

Birkaç kitap rafıyla başlayan ve kısa sürede 318 kitaba erişen ‘Kadın Özel Koleksiyonu’, içerdiği kadın ve toplumsal cinsiyet alanındaki pek çok akademik disiplinden eserle Merkez Kütüphane’de araştırmacı ve okuyucuları bekliyor.

Koleksiyon; Karadeniz Bölgesi’nde birinci, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise ilkler arasında olma özelliğine sahip

Karadeniz Bölgesi’nde birinci, ülkemizdeki üniversitelerde ise ilkler arasında olma özelliğine sahip ‘Kadın Özel Koleksiyonu’ ile çeşitli nedenlerden ötürü topluma entegrasyonu sınırlı olan kadınların dezavantajlılıklarından yola çıkılarak, kadın ve toplumsal cinsiyet çalışmalarına dikkat çekmek amaçlanmakta.

Özel bir çalışma alanı hâline getirildi

‘Kadın Özel Koleksiyonu’; öncelikle OMÜ’ye dışarıdan gelen ve hem bölgesel hem de ulusal düzeyde araştırma yapan kullanıcılara hizmet vermesi, aynı zamanda da söz konusu projenin sürdürülebilirliği, yaygın etkisi ve uzun ömürlülüğüne katkı sunması için 19 Aralık 2022 tarihinden itibaren raflardan öteye taşınarak özel bir çalışma alanı hâline getirildi.

‘Kadın Özel Koleksiyonu’nun tanıtım ve açılışı, 18 Kasım 2022 tarihinde Merkez Kütüphane’de Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Merkez Kütüphane’de ikinci katta bulunan ve bağışçıların sayesinde günden güne çoğalarak gelişen koleksiyonu ziyaret edebilir, eserlere aşağıdaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsiniz.

http://libra.omu.edu.tr/libra.aspx?IS=KOLEK&KD=KADIN

X
Secure Login

This login is SSL protected