MENU

‘Sudan Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’nda OMÜ-YÖS Tanıtıldı
08 March 2023, Wednesday - 14:56
Updated: 08 March 2023, Wednesday - 15:15
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Sudan'da Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katılarak Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı olan OMÜ-YÖS’ü tanıttı.

Fuarda; OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü ve Uluslararası İlişkiler Birimi Orta Doğu Masası Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Murat Yıldız öncülüğündeki tanıtım ekibi OMÜ’yü temsil etti.

Fuar vesilesiyle Hartum Büyükelçisi İsmail Kübaoğlu ve Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Gökhan Bozbaş, Türkiye’den katılım sağlayan üniversitelerin temsilcileriyle Yunus Emre Enstitüsünde bir araya gelerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Buluşmada, OMÜ temsilcileri, Büyükelçi Kübaoğlu ve Eğitim Müşaviri Bozbaş’a hediyelerini takdim etti.

Sudan’da OMÜ-YÖS’e ilgi yüksek!

OMÜ’ye ilginin son derece yüksek olduğu fuarda, katılan çok sayıda öğrenciye OMÜ görevlileri tarafından fakülteler ve bölümler hakkında bilgilendirme yapıldı. OMÜ görevlileri, bunun yanı sıra Sudanlı öğrencilere, OMÜ-YÖS’e müracaatın nasıl yapılacağı, sınav süreci ve sınavdaki sorular hakkında detaylar aktardı.

OMÜ-YÖS bu yıl 19 üniversite adına yapılacak

Çeşitli okulların da ziyaret edildiği tanıtım gezisinde OMÜ-YÖS’ün bu yıl 19 üniversite adına yapılacağı ve adayların bu sınavdan alacakları puanla Türkiye’deki 19 üniversiteyi tercih edebileceği ifade edilirken, paydaş olan 19 üniversite hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Türkiye Maarif Vakfına ziyaret

Fuar kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Yıldız, OMÜ’yü temsilen Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okulunu ziyaret ederek Vakfın Temsilcisi Mehmet Nedim Aslan ile görüştü.

OMÜ-YÖS 21 Mayıs’ta

Daha sonra Uluslararası İlişkiler Birimi görevlileri Hartum’un önde gelen liselerinden Ombadda Şamal Erkek Lisesi ve Almaali Erkek Lisesi’ni ziyaret ederek bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu. Bu ziyaretlerde Vakfın liselerinde okuyan öğrencilere OMÜ tanıtılarak 21 Mayıs 2023’te yapılacak OMU-YÖS hakkında bilgiler verildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected