MENU

Milletvekili Çiğdem Karaaslan’dan OMÜ Yurduna Yerleşen Depremzedelere Moral Ziyareti
02 March 2023, Thursday - 16:57
Updated: 03 March 2023, Friday - 15:20
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, deprem bölgelerinden Samsun’a gelen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) merkez Kurupelit Yerleşkesi’ndeki Münevver Ayaşlı Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın moral ziyaretinde kendisine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Selim Eren ve Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk eşlik etti.

Milletvekili Karaaslan, Rektör Ünal ve beraberindeki heyet, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu büyük yıkım sonrasında Türkiye’nin farklı illerine gönderilen afetzedelerden Samsun’a gelenlerle OMÜ bünyesindeki Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu’nda bir araya geldi. Vekil Karaaslan, Rektör Ünal ve beraberindekiler, büyük travma yaşayan depremzedelerle yakından ilgilenerek ihtiyaçları, beklentileri ve problemlerine dair kendilerinden bilgi aldı.

Milletvekili Çiğdem Karaaslan: “Depremzede vatandaşlarımızın sofrasına ortak olduk“

Depremzedeleri ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdunda bine yakın depremzede vatandaşımız var. Onları Samsun’da ağırlıyoruz ve ev sahipliğinin en güzelini onlara göstermek istiyoruz. Şehrimizin farklı bölgelerinde yine depremde büyük acıları ve travmaları yaşayarak şehrimize gelen vatandaşlarımız var. Onların sofralarına ortak olduk. Yaşanmış olan büyük acıyı, geleceğe dair olan umutlarını, beklentilerini ve taleplerini konuştuk. Bu noktada devletimizin çok güçlü, vatandaşımızın her bir derdine derman olmayı ilke edinmiş bir bakış açısı var. Onun biz bugün burada yansımalarını gördük.” ifadelerini kullandı.

“Devlet bütün imkânlarını seferber etti”

Çocuklar için düzenlenen oyun alanını gezme fırsatı bulduklarını söyleyen Çiğdem Karaaslan, “Misafirlerimize psikolojik destek veren ekiplerimiz ve genç gönüllülerimiz var. İhtiyaçların giderilmesi yönünde neler yapabileceğimizi konuştuk. Devlet bütün imkânlarını seferber ettik. Bu sürecin sonunda bütün depremzedelerimizin umutlarını diri tutacağız ve birlikte atlatacağız. Bu noktada desteklerinden dolayı Ondokuz Mayıs Üniversitesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Ünal: “Depremzedelerin yararlanabilecekleri alanlar oluşturduk”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise “Tıp Fakültesi Hastanesinde depremzedelerimizin muayene olabilecekleri, ilaçlarını temin edebilecekleri, tedavi olabilecekleri imkânlar sağladık. Ayrıca servislerde depremzedelere özel poliklinikler kurduk. Çocuk depremzedelerimiz için de oyun alanları ve eğitimlerini sürdürebilecekleri planlamalar yaptık. Bu doğrultuda Mili Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi için OMÜ bünyesindeki servislerle hizmet veriyoruz. Üniversitemizde faaliyet gösteren anaokulunda ise depremden etkilen çocukların kısa sürede normal hayatlarına dönmeleri için gerekli çalışmaları yaptık.” şeklinde konuştu.

“Samsun olarak birlik olduk, kenetlendik”

Üniversite personeli ve öğrencilerinin oluşturduğu 900 kişilik gönüllü ordusu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ünal, “Bunların içerisinde psikolojik tedavi yapan arkadaşlarımız da mevcut. Bu süreçte depremzedelerin ağırlıklı olarak ihtiyaç duyduğu psikolojik destekle yeniden rutin hayatlarını yakalama noktasında yanlarında oluyoruz. Devlet ve milletin el ele verip kenetlenmesiyle kısa sürede yaraların sarılacağını ümit ediyoruz. Millet olarak dualarımızı eksik etmemeliyiz ve onlara yardım ederek insanlığımızı ortaya koymalıyız. Üniversitemiz içerisinde bulunan Münevver Ayaşlı Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu’nda yaklaşık bin kişilik misafirimizi ağırlıyoruz. Samsun olarak birlik olduk, kenetlendik. İnşallah kısa sürede bu süreci atlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Program Milletvekili Karaaslan ve Rektör Ünal’ın depremzedelerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected